HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, “Şu anda yönetildiğimiz sistem darbe ürünü bir sistemdir. 1960-1982 yılının darbe kanunlarıdır ve Allah'ın izni ile HÜDA PAR’ın döneminde bu darbe kanunları kaldırılacaktır.”dedi.

24 Haziran’da yapılacak 27’nci dönem milletvekili seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, Gaziantep’te farklı semt ve mahallelerde seçim irtibat bürolarını açmaya devam ediyor. Bu kapsamda Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu salâvatlar eşliğinde büyük bir coşku ile açıldı.

Partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Türkiye’nin şu anda darbe kanunları yönetildiğini, bu kanunların bu Müslüman halkın dokusuyla ve zihin kodlarıyla uyuşmadığını belirterek, halkın bu kanunlarla yönetilemeyeceğini söyledi.

Şahinbey ilçesi Perlikaya Ocaklar Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe başkanları, Gaziantep milletvekili adayları Kadir Üstündağ, Mustafa Kılıç, Abdulkadir Çiçek ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, seçim irtibat bürosunun açılışına katılan partililere ve halka hitaben yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR’ın hedefinin ve davasının çok büyük olduğu için İslam âleminde yaşananları kendisine dert edinen bir parti olduğunu belirten Erat, İslam âleminin içinde olduğu duruma dikkat çekerek, şunları söyledi:

“İslam'da sınıf yoktur. İslam'da kavmiyetçilik ve mezhepçilik yoktur. Özellikle dikkat edin Mekke'nin fethinde Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hazreti Bilal'i (RadiyallahuAnh) Kabe'nin üzerine çıkartarak ona ezan okutturuyor. Onu bilinçli bir şekilde yapıyor. O sınıfları altüst etmek için bunu yapıyor. Fakat bugün İslam âlemi darmadağın bir haldedir. Maalesef milliyetçilik ve kavmiyetçilik ayyuka çıkmış. Mezhepçilik çok ön plana çıkmış. İslam beldeleri işgal, ifsat edilmiş.”

“TÜRKİYE’DE KAVMİYETÇİLİK VE MİLLİYETÇİLİK SORUNU VAR”

Erat, İslam coğrafyalarında mezhepçilik sorunu olduğu gibi Türkiye’de de kavmiyetçilik ve milliyetçilik sorunu olduğunu belirterek, “Peki, biz özümüze nasıl döneceğiz? Tekrar nasıl özümüze dönebiliriz? O tarihte olduğu gibi görkemli günümüze tekrar nasıl dönebiliriz? Buyurun hep beraber partilerin seçim beyannamelerine bakalım. Acaba bunlarla gitmek mümkün mü? Bir de HÜDA PAR’ın açıkladığı seçim beyannamesini şöyle bir inceleyin. O farkı çok açık bir şekilde mutlaka göreceksiniz. Özellikle de bizim ülkemizde Allah (CelleCelaluhu) hamdolsun mezhepçilik kavgası yok. Fakat kavmiyetçilik, milliyetçilik sorunu var. Milliyetçi söylemler, duygular maalesef ülkemizde ayyuka çıkmış ve 40 yıldan beri yaklaşık 80 bin insan hayatını kaybetmiş ve kaybetmeye devam ediyor.”dedi.

“HÜDA PAR’IN DÖNEMİNDE BU DARBE KANUNLARI KALDIRILACAKTIR”

HÜDA PAR’ın döneminde halkın inancına aykırı hiçbir kanun çıkarılmayacağını vurgulayan Erat, “Bunu söyleyen tek parti HÜDA PAR’dır. Yani halkının inancıyla barışık, ötekileştirmeyen ve bütün kavimleri, mezhepleri, kültürleri kucaklayan bir sistem bize lazımdır. Fakat şu an yönetildiğimiz sistem darbe ürünü bir sistemdir. 1960-1982 yılının darbe kanunlarıdır. Ama Allah'ın (CelleCelaluhu) izni ile HÜDA PAR’ın döneminde bu darbe kanunları kaldırılacaktır ve bu kanunlarla kesinlikle halkımız yönetilemez. Çünkü bu sistem halkımızın dokusuyla uyuşmuyor. Bu kanunlar halkımızın zihin kodlarıyla uyuşmuyor. Çünkü bu halkın yüzde 99’u Müslüman'dır.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SORUNLARIMIZI KUR’AN-I KERİM İLE ÇÖZECEĞİZ”

“Eğer biz Kur’an-ı Kerim'i baz alırsak bütün sorunlarımızı çözebiliriz” diyen Erat, son olarak şunları dile getirdi:

“Öyleyse biz özümüze dönmek için ne yapmalıyız? Avrupa birliği ne diyor, Amerika, israil ne der. Ona bakmayız. Peki, neye bakacağız? İşte yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e bakacağız. İşte ülkemizin çözümü buradadır. İslam coğrafyalarının çözümü buradadır ve bütün sorunlarımızı Kur’an-ı Kerim ile çözebilir. Eğer biz Kuran'ı Kerim'i baz alırsak, Allah'ın kitabını baz alırsak bütün sorunlarımızı çözebiliriz. Bizim ölçümüz Kur’an-ı Kerim'dir. Ülkemizde bunu söyleyen tek partiyiz. Bütün sorunlarımızı Kur’an-ı Kerim ile çözeceğiz. Daha sonra tarihte olduğu gibi tekrar kardeş olacağız, o şanlı günleri yaşacağız, o şanlı tarihi yaşayacağız, o görkemli günler yaşayacağız.”

Konuşmanın ardından İl Başkanı Erat ve milletvekili adayları salâvat ve tekbirler eşliğinde kurdeleyi keserek seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Açılışın ardından seçim bürosunda tebrikler kabul edildi. BÜLTEN