Gaziantep Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde halka seslen Yavuz, Kürt sorunu, aile kanunu, eğitim, tarım ve ekonomideki sıkıntılara dikkat çekti. Türkiye’nin sosyal barışa ihtiyacı olduğunu belirten Yavuz, “Ülkede sosyal barışa ihtiyaç var. Türkiye’de şuanda 254 bin mahkum var. 7.5 milyon ceza dosyası yüksek yargıda bekliyor. Çünkü bu mahkûmiyet kararlarının altında imzası bulunan hakim ve savcıların en az üçte biri FETÖ terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle ceza evinde. Buna bir el atmak gerekiyor. OHAL ilan edildi. Sayın cumhurbaşkanı ‘darbeciye OHAL, vatandaşa normal hal’ dedi. Ama geldiğimiz aşamada sap ile saman birbirine karıştı. Suçlu ile suçsuz ayrımı yapmadan, FETÖ’nün ve Ergenekon’un oluşturduğu istihbarat hafızasıyla güvenlik soruşturmaları bir zulüm haline dönüşmüştür. Türkiye’yi bu utançtan kurtaracak parti HüdaPar’dır. Hüda Par mazlumların bu sesini Allah’ın izniyle meclise taşıyacak, haksızlığın karşısında duracak. Sap ile samanın birbirine karışmasına engel olacak” dedi.

HAKİKATİ HATIRLATACAK BİR SİYASAL MEKANİZMAYA İHTİYAÇ VAR

Hüda Par Genel Başkanı Mehmet Yavuz, partisinin Gaziantep’te düzenlediği mitinge katıldı. Gaziantep Demokrasi Meydanında düzenlenen mitinge; HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz’un yanı sıra, Gaziantep milletvekili adayları, il başkanı ve vatandaşlar katıldı. Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde halka seslen Yavuz, Kürt sorunu, aile kanunu, eğitim, tarım ve ekonomideki sıkıntılara dikkat çekti.  Yavuz, “15 Temmuz faciasını yaşadık. Milletimizin destansı direnişiyle bir badireden kurtulduk. Bitti mi? Hayır. Bir daha gelecekler. Çünkü Türkiye’nin boğazları olduğu müddetçe, Türkiye’nin yeraltı ve yerüstü zenginlikleri olduğu müddetçe asla durmayacaklar. Bir daha gelecekler. Onun için çok büyük bir felaket bizi bekliyor. Bunun karşısında gaflet uykusuna yatmış siyasal iktidara hesabi değil hasbi bir şekilde hakikati hatırlatacak bir siyasal mekanizmaya ihtiyaç var. İktidarın hiçbir şekilde yanlış yapma hakkı yoktur. İktidar partisinin milletvekilleri hangi gerekçeyle olursa olsun çıkar kaygısıyla Cumhurbaşkanını uyarmıyorlarsa, ki uyarmıyorlar o zaman tehlike kapıdadır. Muhalefet çok basit hesapların içerisine girerek sadece bütün siyasetini Recep Tayip Erdoğan’a karşı endekslemiş durumdaysa iş başa düşmüştür. Bu memleketi gemiye benzetiyoruz. Bu gemi su alırsa hep beraber kaybederiz. Hüda Par ikaz ve uyarı mekanizmasını meclise taşıyacak inşallah” dedi.

İNSANLARIN SADECE CENAZE İŞLEMLERİ İSLAM HUKUKUNA GÖRE YAPILIYOR

Türkiye’deki yasaların İslam hukukuna göre yapılması gerektiğini belirten Yavuz, “Anayasa hukukumuz Fransızlara aittir. Ticaret hukukumuz Almanlara aittir. Ceza kanunumuz İtalyanlara aittir. Medeni kanunumuz İsviçrelilere aittir. Hepimiz evlendiğimiz zaman İsviçrelilere göre evleniyoruz. Yargılandığımız zaman İtalyanlara göre yargılanıyoruz. Bütün devlet memurlarının ve kolluk görevlerinin uymak zorunda olduğu kanunlar Fransa idare hukukuna aittir. Bütün tüccar ve esnaf kanunları Almanlara aittir. Sadece bu memleketin insanları öldüğü zaman cenaze işlemleri İslam hukukuna göre yapılıyor. Biz kendimiz bir yasa yapamıyor muyuz? Bu kanunlar 15 Temmuz gecesi bizi parçalamaya gelenlerin hala kanunlarıdır. Bu memleketimiz için utanç verici bir durumdur. İşte Hüda Par bu milleti bu utançtan kurtarmak için yola çıktı. Milletin bunun için destek istiyoruz. Öyle bir kanun yapalım ki bu halkın inancına aykırı hiçbir kanun çıkarılmaz olsun. Ondan sonra kimse istediği gibi anayasa delemesin.  Hüda Par milletten aldığı bu talebi meclise taşıyacak. Hüde Par, batının 100 yıldan beri bize dayattığı siyasal ve ekonomik bütün kazanımlarını red ederek onun yerine milli, yerli, inanç ve değerlerimizle barışı, bu memleketin tarihiyle, gelenekleriyle, örf ve adetleriyle barışık bir siyasal anlayışı yerleştirecektir inşallah.”

ÇÖZÜMÜ ANKARA’DA ARAYACAĞIZ

Yavuz, “Memleketin sorunları var. Bu sorunları çözmek için ya çatışma ya uzlaşma yoluyla yapılacak. Hüda Par, çatışmayı ret ediyor. Bu milletin evlatları arasına kan, kin germesini istemiyor ve buna izin de vermeyecek. HüdaPar’ın hür kadroları hiçbir sorunu şiddetle değil anlaşmayla, birbirimizi ikna etmeyle çözecek. Ve en önemlisi çözüm merkezi olarak ne Londra’yı ne Brüksel’i ne Tel Aviv’i arayacağız. Çözümü Ankara’da arayacağız. Hüda Par yanlışlıkları tek bir insanımızın dahi burnunu kanatmadan çözeceğiz.  Hüda Par olarak bu sözü aziz milletimize veriyoruz” dedi.

BÜTÜN SİSTEMLERİ YERLİ VE MİLLİ HALE GETİRMEMİZ GEREKİYOR

Bütün sistemlerin yerli ve milli hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Yavuz, “Bütün sistemleri yerli ve milli hale getirmemiz gerekiyor. Ekonomimizin durumuna bakın esnafımız kan ağlıyor. Amerika’nın merkez bankası hapşırıyor, Gaziantepli esnafımız zatürreye yakalanıyor. Küresel baronlara teslim olmayalım. Bir sermaye imparatorluğu kurmuşlar. Bereketi aramızdan kaldıran faize dayalı bu sisteme milletimiz bulaştırıldı. Bankalara borcu olmayan vatandaş kalmadı. Buna engel olacak siyasal bir mekanizmadır. Hüda Par milli ve yerli bir ekonomi ile bu sorunu çözecek.  Başını almış giden israfa son vereceğiz. Hiç kimse yetimizin malını istediği gibi kullanamayacak. Devlet kurumlarında ve özellikle belediyelerde rüşvet vermeden bir yerden bir yere geçilmiyor. Hüda Par buna müsaade etmeyecek. Hüda Par, yolsuzlukla, rüşvetle, israfla etkin bir şekilde mücadele edecek. Bunu yapan kim olursa olsun bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir. Bu millet ne faize ne de dolara mahkum olacak. Bu yerli ve milli ekonomi modelini, üretime dayalı ekonomi modelini bu halka hediye etmezsek hep beraber kaybederiz. Bizi bölmeye çalışan emperyalist güçler kazanacak” şeklinde konuştu.

AMERİKA’NIN AJANDASINA GÖRE HAREKET ETMEMEK LAZIM

Dış politika ilişkilerine de değinen Yavuz, “Komşularımızla aramızı kötü etmemek lazım. Amerika’nın ajandasına göre hareket etmemek lazım. Amerika Suriye’yi karıştırmak istiyormuş. Beni ilgilendirmez. Mümkün olduğu kadar engel olmaya çalışırım. Suriye’nin başında zalim bir diktatör olabilir ama Amerika geldiği zaman çok daha büyük zulümlere imza atacak. Onun için komşularımızla aramızı iyi tutacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE SOSYAL BARIŞA İHTİYAÇ VAR

FETÖ soruşturmaları kapsamında yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken Yavuz, “Ülkede sosyal barışa ihtiyaç var. Türkiye’de şuanda 254 bin mahkum var. 7.5 milyon ceza dosyası yüksek yargıda bekliyor. Bu korkunç bir rakam. Her bir dosyanın iki tanığı, iki sanığı ve iki şikayetçisi var. 6 ile çarptığımızda toplam 45 milyon insan ediyor. Memleketin yarıya yakını bir şekilde mahkemelerde sürünüyor. Neden? Çünkü bu mahkûmiyet kararlarının altında imzası bulunan hakim ve savcıların en az üçte biri FETÖ terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle ceza evinde. Buna bir el atmak gerekiyor. Madem terör örgütlerinin mensupları bu kararları vermişler o zaman bu kararları kadük hale getirmemiz gerekiyor. OHAL ilan edildi. Sayın cumhurbaşkanı ‘darbeciye OHAL, vatandaşa normal hal’ dedi. Ama geldiğimiz aşamada sap ile saman birbirine karıştı. Suçlu ile suçsuz ayrımı yapmadan, FETÖ’nün ve Ergenekon’un oluşturduğu istihbarat hafızasıyla güvenlik soruşturmaları bir zulüm haline dönüşmüştür. FETÖ ve Ergenekon ile mücadele ediyorsunuz ama her iki terör örgütünün oluşturduğu güvenlik ve istihbarat hafızası şuanda olduğu gibi duruyor. Ve bu milletin 22 yaşındaki evlatlarını şu görüşten bu görüşten diye işe almıyorsunuz. Bu yanlıştır. Türkiye’yi bu utançtan kurtaracak parti HüdaPar’dır. Bir topluluğa olan kin ve öfkemiz asla bizi adaletsizliğe sürüklememelidir. Evet birileri bu memleketi parçalamak istedi ama onların ağababaları kaçıp gittiler. Dışarda sefa içerisindeler. Devletin bir dönem sen bu örgüte selam vermek sorundasın dediği ve selam verdiği için teröristsin dediği garibanlar şuanda cezaevinde. Buraya dokunacaksın. Sosyal bir barış imzalayacaksın. Güvenlik soruşturmalarıyla, mülakatlarla, KHK’larla yeterince soruşturmadan ve savunma almadan görevden attığın ya da içeriye attığın bu insanlara yapılan haksızlığa son vereceksin. Hüda Par mazlumların bu sesini Allah’ın izniyle meclise taşıyacak, haksızlığın karşısında duracak. Sap ile samanın birbirine karışmasına engel olacak” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM BEDELLİ ASKERLİK DEĞİL PROFESYONEL ORDUYA GEÇMEK

Bedelli askerlik konusuna da değinen Yavuz, “Bedelli askerlik sürekli gündeme geliyor. Bedelli askerlik bir çözüm değildir. Artık profesyonel orduya geçme zamanıdır.  Askerlik yapmak istemeyen insana zorla askerlik yaptırma. Artık bütün dünyada askeri anlamdaki başarılar ordunun sayının fazlalığıyla değil ordunun kaliteli ve nitelikli insan gücüyle ölçülüyor. Her seçim döneminde bedelli çıkardık, çıkaracağız demek çözüm değil. Bu pansuman bir tedavidir. Askerlik yapmayı memleketin evladını ihanet olarak değerlendirmeden biran önce profesyonel orduya geçilmeli” ifadelerini kullandı.

AİLE KANUNUNU DERHAL KALDIRIN

Çıkarılan aile kanunuyla ilgili de eleştirilerde bulunan Yavuz, “Çıkarılan aile kanunu bu toprakların genetiğine yabancı. Kadına şiddet deniliyor. Kadın ölümleri deniliyor. Sen bu kanunu getirmekle bunun önünü açtın. Şiddeti elbette tasvip etmiyoruz. Ancak cehaletine, öfkesine, hiddetine bir anlık yenilip eşine şiddet uygulayan, nefret dili kullanan eşi karakola şikâyet edince karakol onun eşine, hanımına el koyuyor. Aslında eşi yarım saat sonra pişman olacak. Yani özür dilecek, bir anlık öfkesinin kurbanı oldu. Yarım saat sonra iş düzelecek. Sen onun eşine el koymakla, onunla görüştürmemekle iyi yapmıyorsun. O erkek izzeti nefsine yönelik rencide edilmiş bir duygu olarak görüyor ve ilk gördüğü an Allah muhafaza ona ya zarar veriyor ya da hayatına kıyıyor. Bu iş böyle çözülmez. Bu milletin çözümü var zaten. Bu milletin âlimleri var. Bu milletin sözünü dinlediği âlimleri bu meseleyi çözer. Yüzyıllardır asırlardır bu mesele böyle çözüldü. Onun için bu aileyi koruma değil ailenin güvenliğini tehlikeye düşüren kanunu derhal kaldırın diyoruz.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR BU GAFLET UYKUSUNDA OLANLARI UYANDIRACAK

Türkiye’nin artık buğday ve et ithal ettiğini dile getiren Yavuz, “Türkiye tarımda buğdayı atık ithal ediyoruz. Eti artık ithal ediyoruz. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gaflet uykusunda. Hüda Par bu gaflet uykusunda olanları uyandıracak. Hüda Par bütün sorunları kimseyi incitmeden mecliste dile getirerek çözecektir” diye konuştu. BAHRİ UÇAR