Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yönelik silahlı saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bir açıklama geldi.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda Kalın, "Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve en kısa sürede aydınlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu, açık bir provokasyondur"

Saldırı ile ilgili bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Bir can kaybı veya yaralanma yok. Bu, açık bir provokasyondur." dedi.

"Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye'de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar" ifadelerini kullanan Çelik, "Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir. Tabii ki yakın zamanda bunun arkasında kim var, kimler tarafından yapıldı bu eylem, bunun açığa çıkacağından hiçbir kuşkumuz yoktur." şeklinde konuştu.

Sabah saat 05.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan beyaz bir otomobilden ABD büyükelçilik binasına doğru 6 el ateş edilmiş, mermilerden 3'ü demir kapı ve camlı bölüme isabet etmişti.

İLKHA