1200 TL olarak belirlenen Kurban çalışmalarında yetim çocuklar da unutulmayacak; bayramlık kıyafet hediyeleriyle mutlu edilecek. Hayırseverlerin destekleriyle yapılacak olan çalışmayla Türkiye dahil 30 ülkede toplamda 100 binden fazla çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilecek. Suriye'de Hayırseverlerimizin destekleriyle 25 bin kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapacaklarını belirten İHH Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Murat Şahin, 'Hayırseverlerimizin destekleriyle Cerablus'ta günlük 350 kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapıyoruz. yetim ailelerin yanı sıra engelli, gazi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere yaklaşık 25 bin kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapmayı hedefliyoruz.' dedi.

İHH HAYIRSEVERLERİN İYİLİKLERİNİ 65 ÜLKEYE ULAŞTIRMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI

"Kurbanla Hatırla" sloganıyla kurban çalışmalarını sürdüren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin iyiliklerini Türkiye ile birlikte dünyanın 65 ülkesine ulaştırmak üzere yola çıktı.

1993 yılında bir grup hayırseverin çalışmalarıyla Türkiye'de ilk defa vekaletle kurban projesini gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, 29 yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarla her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. 'Kurbanla Hatırla' sloganının belirlendiği çalışma kapsamında İHH, Türkiye ile birlikte 65 ülkede Kurban organizasyonu gerçekleştirecek. 1200 TL olarak belirlenen Kurban çalışmalarında yetim çocuklar da unutulmayacak; bayramlık kıyafet hediyeleriyle mutlu edilecek.

İHH, 100 BİNİ AŞKIN YETİM ÇOCUĞA BAYRAMLIK ULAŞTIRACAK

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı'nda 30 ülkede 100 binden fazla yetim ve mağdur çocuğa bayramlık kıyafet hediye edecek. Hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için "Kurbanla Hatırla" sloganıyla Türkiye ile birlikte 65 ülkeye yola çıkan İHH, yetimler için de çalışmalar yürütecek. İHH, bayrama sevinçli girmeleri için yetim, ihtiyaç sahibi yetişkin ve mağdur çocuklara bayramlık kıyafet ulaştıracak. Hayırseverlerin destekleriyle yapılacak olan çalışmayla Türkiye dahil 30 ülkede toplamda 100 binden fazla çocuğa bayramlık kıyafet hediye edilecek.

SURİYE'DE 25 BİN KİŞİYE KIYAFET YARDIMI YAPACAĞIZ

Suriye'de Hayırseverlerimizin destekleriyle 25 bin kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapacaklarını belirten İHH Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Murat Şahin, 'Hayırseverlerimizin destekleriyle Cerablus'ta günlük 350 kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapıyoruz. 4 bin 500 yetim aileyi bitirdiğimizde engelli, gazi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere yaklaşık 25 bin kişiye bayramlık kıyafet yardımı yapmayı hedefliyoruz. Temmuz ayının sonuna kadar 25 bin kişinin kıyafet ihtiyacını karşılayacağız. Bu konuda sponsor ve bağışçılarımız tamamlandı. Kıyafetlerimiz mağazamıza ulaştı ve kıyafetlerin dağıtımı devam ediyor' dedi.

GAZİANTEP İHH SURİYE'DE KURBAN KESİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Gaziantep İHH olarak Suriye'de kurban kesimlerine devam edeceklerini belirten Şahin, 'Gaziantep İHH olarak bu sene Suriye'de kurban kesimlerimiz devam edecek ancak bu yıl şuana kadar hiçbir vakıf ve derneğin yapmadığı bir çalışmayı yapmayı hedefliyoruz. Pilot bölge belirledik. Kesilen kurban etlerini insanlara göndermenin yanında gidip bir köy veya çadır kentte kurbanlarımızı keseceğiz ve oradaki çocuklara kavurma dağıtacağız, seker dağıtacağız ve onlara kurban ibadetini anlatacağız. Bir gün öncesinden de çocuklara kıyafetler dağıtacağız' dedi.

GAZİANTEP'TE GÜNLÜK 70 AİLEYE GIDA KOLİSİ DAĞITIYORUZ

Gaziantep'te de bayramda et dağıtımı gerçekleştireceklerini belirten Şahin, 'Gaziantep'te asgari ücretin yarısından daha az evine gelir gelen ailelerimize gıda kolisi dağıtıyoruz. Günlük 70 aileye dağıtıyoruz. Bayramın ilk günü için de elimizde mevcut olan etlerden de bayram sabahında evlerinde etlerin bulunması için et dağıtımı da yapıyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR