Gaziantep Spotçular ve İkinci Elciler Dernek Başkanı Ali Çapku, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerde hareketlilik yaşandığını belirtti. Vatandaşları spotçular çarşısına davet eden Çapku, 'Eşyalarımız sıfır ve garantili. Bir düğün için yapılabilecek alışverişin tamamını buradan tedarik edebilirler. Normal mağazalara göre fiyatlarımız yüzde 30 daha ucuz' dedi. Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Çapku, 'bulaşık makinasının 2021 Aralık ayındaki fiyatı 1900 TL ama bugünkü fiyatı 3 bin 500 TL. 6 ayda yüzde 100'e yakın zam geldi ve bu zamların devam edeceği gözüküyor. Bugünkü alacağınızı yarına bırakmayın çünkü bugün pahalı dediğini bütün ürünler yarın ucuz oluyor' dedi.

DÜĞÜN SEZONUNUN AÇILMASIYLA İKİNCİ EL PİYASASI HAREKETLENDİ

Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatları da artış gösterdi. Gaziantep Spotçular ve İkinci Elciler Dernek Başkanı Ali Çapku, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerde hareketlilik yaşandığını belirtti. Vatandaşları spotçular çarşısına davet eden Çapku, 'Eşyalarımız sıfır ve garantili. Bir düğün için yapılabilecek alışverişin tamamını buradan tedarik edebilirler. Normal mağazalara göre fiyatlarımız yüzde 30 daha ucuz' dedi. Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Çapku, 'bulaşık makinasının 2021 Aralık ayındaki fiyatı 1900 TL ama bugünkü fiyatı 3 bin 500 TL. 6 ayda yüzde 100'e yakın zam geldi ve bu zamların devam edeceği gözüküyor. Bugünkü alacağınızı yarına bırakmayın çünkü bugün pahalı dediğini bütün ürünler yarın ucuz oluyor' dedi.

SPOTÇULARA RAĞBET ARTTI

Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatları da artış gösterdi. Gaziantep'te yeni evlenecek çiftlerin, son aylarda ev ürünlerine gelen yüksek fiyat artışlarından dolayı ev eşyalarını almak için sıfır ürün satan mağazalara gitmek yerine ikinci el eşya satan ve spotçu diye adlandırılan mağazaları tercih etmeye başladılar.

İKİNCİ EL PİYASASI HAREKETLENDİ

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işlerde hareketlilik yaşandığını belirten Gaziantep Spotçular ve İkinci Elciler Dernek Başkanı Ali Çapku, 'Dolar yine yükselmeye başladı. Ürün fiyatları pahalılaşıyor ancak ürün sıkıntısı yaşayan bütün firmaların ürün kısıtlı gelmesine rağmen satışı devam ediyor. Ürün satışı devam ettiği için piyasada bir hareketlilik var. Onun için piyasa şuan güzel. Şuanda çarşımız canlı ve hareketli. Fiyatlarımız da dışarıya oranla daha uygun' dedi.

ÇEYİZ PAKETİNİN TAMAMINI SPOTÇULAR ÇARŞISINDA 50 BİN TL'YE ALABİLİRLER

Yeni evlenecek çiftlerin çeyiz paketinin tamamını spotçular çarşısında 50 bin TL'ye alabileceğini belirten Çapku, 'Yeni evlenecek çiftler bir çeyiz paketinin tamamını çarşımızda 50 bin TL'ye çıkarabilirler. Buzdolabı, çamaşır, bulaşık, fırın ve TV paketi 25 bin TL'ye geliyor. 25bin TL'ye de koltuk takımı ve yatak takımı alabilirler. Bu paketleri normal dışarıdaki mağazalarda alsalar 100 bin TL'nin aşağısında alamazlar' dedi.

VATANDAŞLARIMIZI ÇARŞIMIZA DAVET EDİYORUZ

Vatandaşları spotçular çarşısına davet eden Çapku, 'Gaziantep halkını spotçular çarşına davet ediyoruz. Eşyalarımız sıfır ve garantili. Bir düğün için yapılabilecek alışverişin tamamını buradan tedarik edebilirler. Normal mağazalara göre fiyatlarımız yüzde 30 daha ucuz. Dışarıdan alınan ürün ile bizden alınan ürün aynı, hiçbir fark yok. Ürünlerimizin tümü garantili ve faturalıdır. İnsanlar çarşımıza gelsinler, daha uygun ve ceplerine uygun ürünleri çarşımızda bulabilirler' dedi.

İNSANLAR ARTIK KALİTEYE DEĞİL FİYATA BAKIYORLAR

İnsanların artık kaliteye değil fiyata baktıklarını belirten Çapku, 'İnsanlar artık kaliteye bakamıyorlar çünkü kalite baktıklarında çok ciddi paralar ödüyorlar. Dolaysıyla insanlar artık kaliteye değil fiyata bakıyorlar. Düğün sezonunun açılması dolaysıyla satışlarımız arttı ama geçen yıla oranla yüzde 100 aşağıdayız. Bu yıl geçen yıl çektiğimiz ciroların yarısını çekebiliyoruz' dedi.

İKİNCİ EL EŞYA FİYATLARINDA DA ARTIŞ YAŞANDI

Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki fiyat artışlarıyla birlikte ikinci el eşya fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Çapku, '4 programlı bulaşık makinasının 2021 Aralıktaki fiyatı 1900 TL ama bugünkü fiyatı 3 bin 500 TL. Bulaşık makinaları 3000-3500 arası, çamaşır makinaları 3000-4000 arası, buzdolabı 5000-6000 arası. Derin dondurucular 3000-4500 arasında değişiyor. 6 ayda yüzde 100'e yakın zam geldi ve bu zamların devam edeceği gözüküyor. Bugünkü alacağınızı yarına bırakmayın çünkü bugün pahalı dediğini bütün ürünler yarın ucuz oluyor' dedi.

ZİNCİR MAĞAZALARIN KAMPANYALAR BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Zincir mağazaların yaptığı kampanyaların ikinci el piyasasını etkilediğini belirten Çapku, 'A101, BİM, ŞOK gibi zincir mağazaların yaptığı kampanyalar bizi etkiliyor ve belimizi büküyor' diye konuştu. BAHRİ UÇAR