Son bir yılda yapı malzemelerine gelen % 100'e yakın zamların, kamuya anahtar teslimi iş yapan müteahhitleri çok zor durumda bıraktığını belirten Adıgüzeller İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Adıgüzel, bu duruma sessiz kalan STK'ların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Son bir yılda demir, çimento ve beton başta olmak üzere yapı malzemelerine gelen son zamların sektörü zor durumda bıraktığını söyleyen Adıgüzel, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, fiyat farkı kararnamesinin biran önce çıkması gerektiğini belirtti.

SİZLER KİMİN TEMSİLCİSİSİNİZ?

İnşaat Demirinin Payas'ta ki fabrikasında 6.600-TL den satıldığını belirten Adıgüzel, 'Son bir yılda gelen zam %94,10 oldu. Fiyat Farkı Kararnamesi için bu zammın ne olması gerekiyor? Allah aşkına sesimizi duyan var mı? Anahtar teslimi götürü bedel ile iş almış yüklenicilerin, son bir yılda yapı malzemelerine gelen % 100'e yakın zam karşısında ne yapmaları gerekiyor? Bu duruma sessiz kalan STK'ları harekete geçirmek için ne gerekiyor? Sizler kimin temsilcisisiniz?' dedi.

KAMU MÜTEAHHİDİ BULAMAYACAKSINIZ

Yetkililerin yapı malzemelerine gelen artışın karşılanacağı bir sistem getirmeleri gerektiğini vurgulayan Adıgüzel, '4734 sayılı İhale kanununun bizim ülkemizde uygulanması için, ivedilikle yapı malzemelerine gelen artışın karşılanacağı bir sistem ekleyin. Yoksa kamu müteahhidi bulamayacaksınız' ifadelerini kullandı.