Madımak yangının hala sönmediğini belirten ve yaşananları tarihteki en insanlık dışı katliamlardan biri olarak niteleyen Sucu, “Her yıl inatla andığımız 2 Temmuz, ülkemiz tarihinde bir utanç sayfası! 1993'te canlarımızın yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı'nın 25. yıl dönümünde acımız ilk günkü gibi taze. Bu katliam insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur, asla unutmayacak ve asla bağışlamayacağız.” dedi.

'YENİ KATLİAMLARA DAVETİYE'

Sucu açıklamasının devamında: “Bir katliamın gerçek faillerinin bulunmaması, geride kalanlar için bir travma olduğu kadar, ölümün ve öldürmenin normalleştirilmesi, algıların köreltilmesi noktasında da tüm toplumumuzda derin yaralar açmaktadır. Gerçek faillerin ve sorumluların bütünüyle ortaya çıkarılmaması, suçluların vicdanlara su serpecek bir biçimde yargılanmaması, devlet adına büyük bir güvensizlik olduğu kadar yeni katliamlara da davetiye çıkarmaktadır. Suruç ve Ankara Garı katliamları da bunun somut göstergeleridir. Ortaya çıkan travmayı aşmak için bugün ülkemizde yaratılan ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı anlayışın aksine hepimizin omuz omuza vermesi, kardeşliğimizi büyütmesi ve her türden çağ dışı yaklaşımın önüne geçmesi gerekmektedir.” dedi.

'SİVAS KATLİAMI İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR'

“2 Temmuz Katliamı, Türkiye’nin çağdaşlığına, demokrasisine, laikliğe ve barış içinde bir arada yaşama kültürümüze bir saldırıydı. Aslında orada yanan ateşin hala yanmaya devam ettiğini, toplumumuzun içine düştüğü çatışmacı, tahammülsüz ve ötekileştirici iklimden rahatlıkla anlayabiliriz.” diyen Sucu, Sivas’ta yalnızca masum insanların yakılmadığını, insanlık tarihinin binlerce yıllık değerlerinin, birikimlerinin de yok edildiğini belirtti.

Sucu: “Bugün de hiçbir inanca ve ahlaka sığmayan, rüşveti, hırsızlığı, yalanı meşrulaştıran gözü dönmüş bir anlayış ülkemizde hakim kılınmaya çalışılmaktadır. Tüm bunlara karşı mücadele etmek Sivas’ta yitirdiklerimiz adına boynumuzun borcudur. Ülkemizi çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti haline getirinceye kadar da mücadelemiz sürecek.” diyerek sözlerini noktaladı. BÜLTEN