15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı dolduran 150 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Son 16 yılda Gaziantep'e 30 katrilyon yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamil Ocak stadyumun yerine millet bahçesi ve cami yapılacağını söyledi. Gaziantep'i tüm Türkiye'ye hızlı trenle bağlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’e yapılan yatırımları anlatarak, Gaziantep’in bölgesel ve küresel üretim gücünü destekleyeceklerini söyledi. Gaziantep’i övgüler dizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam’ın sancaktarı Gaziantep, ensar kardeşliğinin günümüzdeki temsilcisi Gaziantep yine çok güzelsin, yine çok vefalısın Gaziantep. Türkiye'de birileri ne diyor üretim durdu diyor. Birileri ne diyor çok işsizlik var diyor. Ya Gaziantep işçi arıyor. Gelip Gaziantep'e baksınlar. Gaziantep kendisine yapılan her hizmetin karşılığını veren bir şehirdir. Gaziantep için ne yapsak azdır” dedi. 24 haziranda gerçekleşecek seçimlerde Gaziantep'in desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'in desteği bizim için çok önemli. 24 Haziran'da desteği verin başladığımız işi bitirelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamil Ocak Stadyumun yeri Millet Bahçesi ve Cami yapılacak.

GELİP GAZİANTEP'E BAKSINLAR

Gaziantep’i övgüler dizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, OSB bölgesinde 15 Temmuz'dan bu yana 4,5 katrilyon liralık yatırımla 150 fabrika hizmete girdiğini belirterek, “Karayılan’ın, Şehitkamil’in, Şahinbey’in şehri Gaziantep, İslam’ın sancaktarı Gaziantep, ensar kardeşliğinin günümüzdeki temsilcisi Gaziantep sizleri gönülden selamlıyorum. Bugün yine çok güzelsin, yine çok coşkulusun, yine çok vefalısın Gaziantep. Türkiye'de birileri ne diyor üretim durdu diyor. Birileri ne diyor çok işsizlik var diyor. Ya Gaziantep işçi arıyor. Gelip Gaziantep'e baksınlar. OSB bölgesinde 15 Temmuz'dan bu yana 4,5 katrilyon liralık yatırımla 150 fabrika hizmete girdi. Ey Muharrem, Ey Kemal siz nerede geziyorsunuz ya. Hala uzaydasınız galiba. Bereket şehri Gaziantep. Gaziantep bir arada yaşamayı çok iyi bilir. Hele ki üretimine kadın eli değmiş Gaziantep bunu çok iyi bilir. Suriyelilere ilk sahip çıkan yerlerin başında Gaziantep geliyordu. Gaziantep aynı zamanda bir Medine'dir, Ensar'dır. Cerablus'u temizledik, El Bab’ı, Afrin’i temizledik. Şimdi Münbiç'i temizliyoruz. İdlib’de 12 gözlem noktası kurduk. Hem Gazianteplilerin huzur içerisinde yaşaması için, hem Suriyeli kardeşlerimizin güvenle evlerine dönmeleri için orayı güvenli bir hale getiriyoruz. Şuana kadar 200 bin Suriyeli evlerine döndü. Afrin’deki temizliği bitirdiğimizde ve Münbiç'te ABD ile vardığımız anlaşmasının diğer safhalarına geçtiğimizde buralara çok daha fazla Suriyeli dönecek” dedi.

FİTNE ZİNCİRİNİ PEK ÇOK YERDE KIRMAYI BAŞARDIK

Son iki yılda yaptıkları hamlelerle fitne zincirini pek çok yerde kırmayı başardıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Fırat'ın batısında Rusya ve İran'la işimizi görüştük. Doğusunda ise Irak ve İran'la bu işleri çözüyoruz. Şimdi de koalisyon güçleriyle işimizi sürdürüyoruz. Dışişleri Bakanımız ABD'ye gitti bir anlaşmaya varıldı. PYD ve YPG Münbiç'ten çıkacak, Fırat’ın doğusuna gidecek. Türk bayrakları ile Münbiç'e girildi. Bay Muharrem sen bu işlerden anlamazsın. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız Türk bayraklarıyla birlikte Münbiç'e girdi, sen bunları görmüyor musun Bay Muharrem. Afrin'de 4700 terörist etkisiz hale getirildi. Cerablus'da 3 bine yakın DAEŞ’liyi temizledik. Şimdi de Kandil'de ilk etap 20 uçakla 10 noktayı vurduk dedik yetmez dedik ikinci operasyonda uçaklarımız toplantı halindeki lider kadroda bulunan 35 teröristi öldürdü. Durmak yok yola devam. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin güçlü olmasına bağlıdır. Aksi takdirde Suriye’yi paramparça edecekler. Buna asla izin vermeyeceğiz. Son iki yılda yaptığımız hamlelerle fitne zincirini pek çok yerde kırmayı başardık” diye konuştu.

GAZİANTEP'İN DESTEĞİNİN ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep'in desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'in desteği bizim için çok önemli. Şimdi desteğine çok ihtiyacımız var. Siz bize 24 Haziran'da desteği verin başladığımız işi bitirelim. Öyleyse hazır mısınız? Gaziantep 24 Haziran'da bir kez daha çok güçlü bir şekilde bu kardeşinizin yanında olmaya hazır mısınız? Güçlü Türkiye için hazır mısınız? Öyleyse Gaziantep vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? İşte benim bildiğim tanıdığım sırtımı dayadığım Gaziantep budur. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

ESKİ STADIN YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

Son 16 yılda Gaziantep'e 30 katrilyon yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamil Ocak stadyumun yerine millet bahçesi ve cami yapılacağını söyledi. Caminin Abdulkadir Konukoğlu tarafından yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep yatırım nedir, ihracat nedir, sermaye nedir çok iyi bilir. Bunun için bizim yaptığımız yatırımların kıymetini en iyi Gaziantep bilir. Son 16 yılda Gaziantep'e 30 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 10 bin 500 yeni derslik inşa ettik. Şehre ikinci devlet üniversitesini kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencilerimiz için 9 bin 372 kişilik yurt binalarını hizmete açtık. 2 250 kapasiteye sahip yeni yurt binalarını daha hizmete sunacağız. Gaziantep'e 33 bin kapasiteli bir stadyum yaptık mı? Şimdi eski stadın olduğu yeri millet bahçesi yapıyoruz. İnşallah bunun yanında buraya güzel de bir camii yapacağız. Gaziantep’e yakışan bir cami hizmete sunacağız.  Kültür ve spor vadisini kentin doğusundaki mahalleler için büyük hizmet olarak görüyorum Bu parkta bir millet kıraathanesi de bulunuyor. Sağlıkta 16 hastane olmak üzere 76 tesis inşa ettik. Gaziantep'e şimdi bin 875 yataklı büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. Gaziantep'e 34 sağlık tesisi daha yapacağız. Yaparsa AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.

MUHARREM SEÇİLMEZSE İSTİFA EDECEK Mİ?

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce ile Kılıçdaroğlu’nun tartışmasını vatandaşlara izlettirerek, “Bunların dikili taşı yok, bunlarda sadece iftira var. Bizde tecrübe var, uluslararası camiada oturmuş bir yerimiz var. Şimdi diyorum ki Bay Muharrem birinci çıkamazsan siyasete eyvallah diyecek misin? Bir dershaneyi işletemeyene ülke teslim edilir mi? Son günlerde sosyal medyaya çıkan edebimin müsaade etmeyeceği paylaşımları var, bu adama ülke emanet edilir mi? Bugün gazetelerin bazılarında çok farklı şeyler de var, bunlarda edep yok. Ahlaki olarak kendini ispat edemeyenlere benim bu ülkem teslim edilemez. Gidiyor Edirne'dekini ziyaret ediyor. Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimin ölümüne sebep olan kişinin aday olmasına nasıl müsaade edebilirsin? Kusura bakmasınlar partilerinin içerisinde başka aday mı yoktu?” dedi.

GAZİANTEP'İ TÜM TÜRKİYE'YE HIZLI TRENLE BAĞLIYORUZ

Gaziantep'i tüm Türkiye'ye hızlı trenle bağlayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’e yapılan yatırımları anlatarak, “Gaziantep’te 79 yılda sadece 116 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz 280 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Toplam maliyeti 800 trilyon olan 11 adet yol projesi devam ediyor. Gaziantep'i tüm Türkiye'ye hızlı trenle bağlıyoruz. Gaziray önümüzdeki yıl tamamlanacak. Yüz bin yolcu taşıyacak. Gaziantep'e ayrınca metro hattı kazandırıyoruz. Gaziantep Havalimanı'nı yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunu 2 yıl içinde yapmayı planlıyoruz.  1 katrilyon 250 trilyon maliyetli Düzbağ barajını yapıyoruz. Düzbağ ile Gaziantep’in 2050 yılına kadar su sorunu çözülecek. Gaziantep'e 4 baraj ve 2 göle inşa ettik.  Gaziantep'e 3 baraj ve 2 gölet daha ilave edeceğiz. Gaziantepli çiftçilerimize yaklaşık 1.5 katrilyon destek verdik. Gaziantep'te 9 tarımsal ovayı sit alanı olarak koruma altına aldık. Gaziantep’teki OSB bölgelerinde 140 bin kişi istihdam ediliyor. Buradaki ihracat 16 yılda 7 kat arttı. Gaziantep’in bölgesel ve küresel üretim gücünü destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP KENDİSİNE YAPILAN HER HİZMETİN KARŞILIĞINI VEREN BİR ŞEHİRDİR

Pazar günü ülkenin gelecek asırdaki yönünü belirleyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'e geniş kapsamlı bir bilim merkezi yapacağız. Gaziantep turizmde de marka şehir olma yolunda da ilerliyor mu? Turizmde buraya gelen turist sayısı da 1 milyonu buldu. Gaziantep kendisine yapılan her hizmetin karşılığını veren bir şehirdir. Gaziantep için ne yapsak azdır. Gaziantep 24 Haziran'da vakit Gaziantep ve Türkiye vakti diyor muyuz? Bütün bunlar için cumhurbaşkanlığında şahsıma, mecliste AK Parti'ye mührü basıyor muyuz? Pazar günü sandıkları patlatıyor muyuz? Pazar günü ülkemizin gelecek asırdaki yönünü de belirleyeceğiz” diye konuştu. BAHRİ UÇAR