Yeşilsu Parkında saat 17:30’da toplanan işçi sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar “Kaza değil cinayet” “Sorumlular bulunsun, hesap sorulsun” “Kader değil cinayet, kaza değil katliam” sloganları atarak yaşanan işçi kazalarını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Emep il başkanı Mecit Bozkurt, İstanbul Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatındaki asansörlerin yere çakılmasıyla 10 işçinin yaşamını yitirmesinin sorumlusu AKP hükümeti ve iktidar döneminde her türlü destekle palazlanan Torunlar GYO adlı şirket yetkilileridir dedi.

2014 yılının ilk 8 ayında1270 işçi ve emekçinin iş cinayetlerinde katledildiğini belirten Bozkurt, “Sadece Ağustos ayında 158 işçi hayatını kaybetti. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere işçi sağlığı ve güvenliği alanında sistematik bir ihlal söz konusudur. İşçi sağlığı ve güvenliği konularında yasal düzenlemeleri yapmayan, yeterli önlemleri almayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ölümlerin siyasal sorumluluğudur. Diktikleri rezidansların, maden ocakların temelinde emekçilerin kemikleri, harcında kanı vardır” dedi.

Mevcut hükümet programında işgücü verimliliğine dayanan kalkınmada ve büyümede ısrar edeceklerini beyan etti ve güven aldığını ifade eden Bozkurt, “bu demektir ki işçi ölümleri devam edecek, açlık sınırında ücret uygulamaları devam edecek, 14-16 çalışma devam edecek, taşeron uygulamaları devam edecek. Bu durumun değişmesi bu barbar, insanlığı tükenen kapitalistlerin vicdanına bırakılamaz. İşçi sağlığı ve güvenliği, iş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması çok daha güçlü ve birleşik mücadeleyi zorunlu kılmaktadır” dedi. HABER MERKEZİ