ÜRETİM VE İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Gaziantep sanayisinin önemli ihracat yapan firmaların başında gelen Köksan Holding, Türkiye ve Gaziantep üretimine, ihracatına ve istihdamına katkı sunmaya devam ediyor. Özellikle ihracattaki istikrarlı duruşu ile ön plana çıkan Köksan Holding, aynı zamanda istihdama sunduğu katkılar ve bunun yanı sıra kendi çalışanlarına verdiği önemle de adından sıkça söz ettiriyor.

754 MİLYONLUK YATIRIM 318 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Bu anlamda Gaziantep için büyük bir değer olan Köksan Holding, yaptığı yatırımlar ile birlikte üretim ve ihracatta söz sahibi olan firmaların da başında geliyor. Bütün bunlar göz önüne alındığında ise Köksan Holding yapacağı yeni yatırımı için devletten teşvik desteği almaya hak kazandı.

Köksan Holding'in 27 Haziran 2020 yılında başladığı, 754 milyon lira tutarında, yıllık 355 bin ton kapasiteye sahip olacak ilave polimer cips tesisi yatırımına onay verildi.

DEV YATIRIMA DEVLET TEŞVİK DESTEĞİ

Resmi Gazete'de yayımlanarak onaylanan teşvik göre Köksan Holding'in bu yatırımı 5 yıl içinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. 318 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı tesis için; gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, yüzde 100 vergi indirimi, 10 yıl boyunca sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıl gelir vergisi stopaj desteği verilecek.