Olay, geçtiğimiz pazar günü bir ekmek fırınında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Uğur Dündar (30), fırında çalıştığı sırada elini hamur makinesine kaptırdı. İş yerindeki arkadaşları durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Dündar, fırına gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan Dündar'ın kopan eli, hastane doktorlarından olan El Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Vakıf Keskinbıçkı ve ekibinin 12 saat süren başarılı ameliyat sonucu tekrar yerine dikildi.

Kısa sürede yapılan inceleme ve tetkiklerin ardından acilen ameliyata alınan Dündar'ın kopan eli, El Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Vakıf Keskinbıçkı ve ekibinin 12 saat süren başarılı ameliyat sonucu tekrar yerine dikildi.

Başarılı süren ameliyatın ardından Dündar sağlığına kavuşurken Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek el cerrahı uzmanı olarak Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev alan Keskinbıçkı, başarılı bir ameliyata daha imza attı.

Dündar'ın sağlık durumu ve yapılan başarılı ameliyat ile ilgili gazetecilere bilgi veren Keskinbıçkı, ekibi ile birlikte yaklaşık 12 saat süren başarılı bir ameliyat ile hastanın kopan elini yerine diktiklerini ifade etti.

Dündar'ın parmaklarının hareket etmeye başladığını bildiren Keskinbıçkı, Dündar'ı yakın bir zamanda taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

'Yaklaşık 12 saat süren başarılı bir ameliyat ile hastanın kopan elini yerine diktik'

Benzer birçok olaya müdahale ettiklerini bildiren Keskinbıçkı, 'El cerrahi uzmanı olarak görev yaptığım 2 yıllık dönemde kliniğimize çok sayıda büyük çaplı yaralanma olayları, eksremite (kol-bacak) kopmaları başvurdu. Bu hastamızda aynı şekilde geçtiğimiz pazar günü çalıştığı ekmek fırınında elini hamur makinasına kaptırmış. Olay sonrası hastanemize gelen hastayı karşıladık, hızlı bir şekilde yaptığımız bir değerlendirme sonrası ameliyata aldık. Yaralanan kolunu replantasyon (vücuttan tamamen ayrılarak kopmuş uzuv ya da parçalarının tekrar yerine konarak başta dolaşımı olmak üzere duyu ve diğer fonksiyonlarının sağlanmasına) karar verdik. Hastaya yapacağımız işlemin acil ve hızlı bir şekilde yapılması gerekiyordu. Eksremite yaralanmalarında özellikle kopmalarda yapılacak olan hızlı girişim çok büyük önem arz etmektedir. Zamanla yarış içerisinde bu işi yapıyoruz. Ekibimle birlikte yaklaşık 12 saat süren başarılı bir ameliyat ile hastanın kopan elini yerine diktik. Şu anda hastanın parmakları hareket etmeye başladı. Herhangi bir dolaşım problemi yok. Yakın zamanda hastayı taburcu etmeyi planlıyoruz.' dedi.

'Hastaların uzuvlarını kazandıklarını görmek yorgunlukların hepsine değiyor'

Bölgede uzun süredir tek el cerrahı olarak çalıştığını anımsatan Keskinbıçkı, 'Çevre iller başta olmak üzere Şırnak'tan, Kilis'ten, Adıyaman'dan, Kahramanmaraş'tan, Hatay'dan ve Suriye'den bölgemize yoğun bir şekilde yaralılar gelmektedir. Yaklaşık 2 yıllık zaman zarfında 7 tanesi büyük çaplı olmak üzere 60-70 tane ameliyatları başarılı bir şekilde yaptık. Bunlar mutlaka çok büyük bir ekibin çabasıdır. Burada belki ön planda ben görünüyorum ama ameliyathane ekibimiz, idaremiz, hemşire arkadaşlarımız, servis doktorlarımız, servis hemşirelerimizin çok büyük çabaları var. Uykusuz günler geçiriyorlar. Hastaları sağlıklı şekilde görmek, yeniden ellerini uzuvlarını kazandıklarını görmek bu yorgunlukların hepsine değiyor.' ifadelerini kullandı.

Başarılı ameliyatlarından dolayı Keskinbıçkı'ya teşekkür eden Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Serdar Türkmen ise el cerrahi alanında verilen hizmetin bölgede tek olduğunu ve bölümün bölgeden yoğun hasta kabulü gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Türkmen, el cerrahi ve mikro cerrahi alanlarında bölgede tek olarak hizmet verildiğini ve çok başarılı operasyonların ardından yoğun hasta talepleri aldıklarını açıkladı.

'El ve mikro cerrahi bölümümüz ile bölgede tek hizmet veriyoruz'

Keskinbıçkı'nın kentin tek el cerrahı uzmanı olduğunu belirten Türkmen, 'Bu minvalde yaklaşık 10 milyona yakın nüfusa hizmet etmektedir. Gecesini gündüzüne katmış bir şekilde özveriyle hizmet etmektedir. Bundan dolayı da kendisine müteşekkiriz. Oldukça başarılı ameliyatlar yapmakta ve biz bu başarılı ameliyatları hem hastaları hem de yakınlarının ilettiği memnuniyetle görüyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Ekmek fırınında hamur yoğurduğu sırada elini makineye kaptırdığını belirten Uğur Dündar, sonrasında acı içinde hastaneye yetiştirilerek ameliyata alındığını söyledi.

'Elimin tekrar yerine dikilmesinden dolayı mutluyum'

Elinin kopmasından sonra tüm umutlarının kaybolduğunu ve başarılı ameliyat sonrasında ise yeniden parmaklarını hareket ettirebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Dündar, 'İş kazası oldu. Akşam çalışıyordum bir dengesizlik oldu, elimi makinaya kaptırdım. Makinada hamur yoğuruyordum. Hamuru dinlendirmeye bırakmıştım. Hamurlar dökülüyordu, ben de elimle toplayayım derken elimi bir anda makinaya kaptırdım. Daha sonra hastaneye geldik. Hocalarımızdan Allah razı olsun, bana müdahaleyi yaptılar. Her konuda yardımcı oldular. Çok şükür şimdi elimi oynatabiliyorum, Allah emeği geçenlerden razı olsun. Şu anda iyiyim." ifadelerini kullandı.