Büyükekşi, Fatih Karagümrük maçında da uzatmalarda gelen golle galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. 

ÜÇ PUANI KAÇIRDIK

Başkan Büyükekşi, Fatih Karagümrük maçında 3 puanı hak eden taraf olduklarını vurgulayarak, “Henüz ligin başındayız. İlk iki maçta bir puan alabildik. Elbette hedefimiz bu değildi. Özellikle Fatih Karagümrük maçında son anda kaçırdığımız galibiyetle 1 puana razı olmak zorunda kalmak, bizler kadar taraftarımızı ve tüm Gazianteplileri de çok üzdü. Bu nedenle taraftarımızın tepkisini ve eleştirilerini anlayışla karşılıyorum. Taraftarımız bize güvenmeye ve destek vermeye devam etsin. Takımımız hepimizin gurur duyacağı sonuçları almaya başlayacaktır.”

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Gaziantep Futbol Kulübü’nde yönetim sorunu olduğu şeklindeki haberleri de değerlendiren Başkan Büyükekşi, şöyle devam etti: “Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimin başındayım. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutladığımız bu sezonda, ligi Gazi şehrimize yaraşır bir sırada bitirmek istiyoruz. Şu anda paniklemeye değil biraz sabra ve daha fazla taraftar desteğine ihtiyacımız var. Her geçen gün taşlar yerine oturacak, daha güçlü, mücadele eden, hata yapmayan, yakaladığı pozisyonları gole çevirmeyi başaran bir takım haline geleceğiz. Bunu taraftarımızın ve Gaziantep kamuoyunun desteği ile başaracağız.”

KENETLENME ZAMANI

Başkan Büyükekşi, “Şehrimizin takımı Gaziantep FK’nın yönetim sorunu yoktur. Kulüp başkanımız ve yönetici arkadaşlarımız görevinin başındadır. Hepimize düşen görev kenetlenerek topyekun destek olmaktır” şeklinde açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül’e de teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı: “Valimiz Sayın Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, OSB Başkanımız Sayın Cengiz Şimşek  başta olmak üzere tüm kent yöneticilerine, sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve taraftarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

”12. ADAM EN ÖNEMLİ GÜCÜMÜZDÜR

Büyükekşi, “12. Adam” olarak nitelendirilen taraftarın desteğinin takımın motivasyonu ve başarısı açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, “Taraftarlar, bir kulübün en büyük gücüdür. Bu nedenle taraftar desteğini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki maçlarda başta localar olmak üzere stadyumda belli bölgelere kontrollü bir şekilde taraftar alınması için girişimlerimiz devam ediyor. Elbette insan sağlığı önceliğimizdir. Gerekli mesafe ve hijyen koşullarını yerine getirerek maçların seyircili ve coşkulu bir şekilde oynanmasını istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.