Kuş Sağlık ve Bakım Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kuş sağlık ve bakım ürünleri, kuşların ömür süresine katkı sağlayan malzemelerden biridir. Kuş besleyen insanların kanatlı dostlarına olan düşkünlükleri bilinir. Onların ne yedikleri, sağlıkları, psikolojileri ve nasıl zaman geçirdikleriyle çok yakından ilgilenirler. Sağlıklı olmaları için en ideal yemleri alır ve besinlere olan ihtiyaçlarını da eksiksiz şekilde karşılarlar. Kuş yemleri her ne kadar çeşitli vitamin, mineral, protein ve yağlarla takviye edilmiş olsalar da zaman zaman bakım ve sağlık ürünlerinin de kullanılması gerekiyor. Bakım ve sağlık ürünleri, kuşların gagalarını güçlendirir, kemik sağlığını iyileştirir, bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürür. Aynı zamanda kuşa enerji verir, tüy dökmesini engeller, sindirim sistemini düzenler ve güçlendirir.

Kanatlı dostlarınızın gelişimine, yaşına ve ihtiyaçlarına uygun bakım ürünlerini ve sağlık ürünlerini alabilirsiniz. Almadan önce ürünlerin içeriklerini incelemeli ve bilgi almalısınız. Çünkü her ürün kuşunuzun türüne uygun olmayabilir. Papağan ile muhabbet kuşunun, güvercin ile kanaryanın ihtiyaç duyduğu ihtiyaçlar aynı olmayacaktır. Metabolizmalarının farklı işlemesi bakım ve sağlık ürünü seçimini de etkileyecektir. Kuşun gelişim dönemi ve genel sağlık durumunu dikkate almalısınız. Kuşun mevcut olan beslenme düzeni sorgulanmalı, özel bir durumdan geçiyorsa o duruma özgü ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Mesela kuşun tüy dökme dönemi olduğunda onun belli bir şikayetinin olmaması adına, zayıfladığı zamanlarda güçlenmesi adına veya yorgun düştüğünde toparlanması için doğru sağlık ve bakım ürününü seçmelisiniz. Dolayısıyla bu gibi durumlarda aldığınız vitamin veya bakım ürünlerinin tablet ya da sıvı formda olup olmaması da önemli bir etkendir. Kuşun alışkanlıkları doğrultusunda hareket edebilirsiniz.

Kuş Oyuncağı ve Aksesuarları Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

KUŞ ÜRÜNLERİ 2

Kuş oyuncağı ve aksesuarları, kuşlar için önemlidir. Kuşların sağlıklı şekilde hareket edebilmeleri, tırmanabilmeleri, gagalarını doğru bir şekilde kullanabilmeleri ve en önemlisi uçabilmeleri için kuş oyuncak ve aksesuarları çok önemlidir. Bu amaçla pek çok kuş türü için üretilmiş oyuncak ve aksesuarlar vardır. Kafeste yaşayan kuşların stresten uzak olmaları gerekir. Aksi taktirde kuşlar hastalıklara yakalanabilir ve tüyleri dökülebilir. Bu tür problemlerin yaşanmaması için kuş oyuncak ve aksesuarları çok etkilidir. Kuş merdiveni bu oyuncakların arasında en popüleridir. Kuş merdivenleri kuşların hareket kabiliyetini artırır ve pençe kullanımını geliştirir. Kuş salıncağı, kuşun kafes içerisinde sallanmasını ve kafese estetik bir görünüm katmasını sağlar. Salıncaklar ağaç, metal ve plastiklerden oluşmaktadır. Bu kuş salıncağı ve merdivenlerden tercih ederken kafesinizin boyutuna uygun olanını almalısınız. Çünkü kuş oyuncakları ve aksesuarları, kafeslerin boyutuna göre farklılık gösterebilmektedir. Çünkü kafesin içerisinde kuşun rahat hareket edebileceği alanın olması gerekir. Bu sebeple kuş oyuncaklarını ve aksesuarlarını alırken, kuş kafesinin boyutuna uygun tercihte bulunmalısınız.

Kuş oyuncak ve aksesuarları ucuz olduğu için sıklıkla alınabilmektedir. Ancak bu durum kuşlara yarardan çok zarar sağlamaktadır. Bu yüzden aldığınız oyuncak ve aksesuarların malzemesine çok dikkat etmelisiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ses çıkaran oyuncak ve aksesuarlardır. Bazı kuşlar özellikle de küçük ve yalnız hisseden kuşlar oyuncakların çıkardıkları seslerden ürkebilirler. Bu sebeple kuşunuzun korkacağı oyuncak ve aksesuarlardan uzak durmalısınız. Dikkat edilmesi gereken son bir husus ise, kaliteli ve bilinen bir markanın oyuncak ve aksesuarlarını almaktır. Aksi halde gerekli testlerden geçmemiş ve kalitesiz ürünler kanatlı dostlarınızın sağlığını riske atacaktır. Bu sebeple güvenilir yerlerden oyuncak ve aksesuar almaya özen göstermelisiniz.

Kuş Yemi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

KUŞ ÜRÜNLERİ 3

Kuş yemi, kuşlar için temel besin kaynağıdır. Kuş beslemeye başlamak istiyorsanız bu harika bir hobi olabilir. Uygun kuş yemi seçimi ile kuşunuzun sağlıklı yaşamasını mümkün kılabilirsiniz. Kaliteli bir kuş yemine yatırım yapmak, paranızın karşılığını almanızı sağlayacaktır. Kaliteli ve besleyici yemler sayesinde kuşlar daha fazla sağlıklı ve mutlu olurlar. Bununla beraber, kaliteli kuş yemleri tercih etmek, yemlikte daha az atık birikmesine de yardımcıdır. Bu sayede kuşunuz güvenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmiş olur. Aynı zamanda bu durum, kafes ve çevresinde daha az dağınıklık demektir. Kuş yemi seçerken ürünün kaliteli olmasına ve kuşunuzun damak tadına uygunluğuna dikkat etmeniz önemli. Muhabbet kuşu bakıyorsanız, onlar için özel şekilde geliştirilen muhabbet kuşu yemlerinden almalısınız. Örneğin bir papağan besliyorsanız, kuşunuzun cinsine göre bir yem seçtiğinizden mutlaka emin olmanız gerek. Kuş yemleri, kuşların ihtiyaç duyduğu besin bileşenlerini yeteri oranda barındırmalıdır. Bu nedenle, kuşunuza vereceğiniz yemin yeterince besin maddesi içermesi gerek.

En kaliteli ve hesaplı kuş ürünlerini keşfetmek için ZOO Pet Shop'yu incelemeniz yeterli!