Liselere Geçiş Sınavında (LGS) 2'si soruların tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puan alarak Türkiye birincilerinden olan ve 2'si de okullarında birinci olan 4 imam hatipli öğrenci ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gaziantep Şubesi tarafından saat ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Türkiye geneli 565 kişi LGS'den 500 tam puan alarak birinci oldu. Gaziantep'te ise 17 öğrenci 500 tam puan alarak birincilik elde etti. Gaziantep'te bu öğrencilerin 6'sı özel okul, 11'i de devlet okulu olmak üzere toplam 17 öğrenci 500 tam puan aldı. Devlet okullarından ise Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulundan iki öğrenci 500 tam puan alarak büyük bir başarı elde etti.

Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulundan Ömer Faruk Öztürk ve Abdulkadir Koçak 500 tam puan alırken, Mütercim Asım İmam Hatip Ortaokulundan Sena Bayar ile Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulundan Sadık Ali Göv ise 493 puan aldı.

Başarılı imam hatip öğrencileri ile aileleri, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Yemliha Aksoy tarafından dernek binasında ağırlandı. Öğrenciler, başarılarından dolayı saat ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Öğrencileri ödüllendirdikten sonra açıklamalarda bulunan Aksoy, öğrencilerin başarılarının devamını dileyerek onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine teşekkürlerini sundu ve onları tebrik etti.

İmam hatipli öğrencilerin LGS'de gösterdiği başarının sevincini yaşadıklarını söyleyen Aksoy, sınavda başarı elde eden öğrencilerin başarılarının devamını diledi.

17 öğrencinin sınavda tam puan aldığını ve bunlardan 11'nin devlet okulu öğrencisi olduğunu hatırlatan Aksoy, "Devlet okullarından da 2'si imam hatip okulu. Allah onların bahtlarını açık etsin, milletimize ve memleketimize güzel hizmetler vermeyi nasip etsin. Hepimizi çok sevindiren çok güzel bir gelişmeyle karşı karşıyayız. Gaziantep'te imam hatip ortaokulların bugüne kadar görmemiş ve görülmemiş olan başarısının sevincini yaşıyoruz. Gaziantep'te 17 öğrencimiz 500 tam puan alarak Gaziantep'in medarı iftiharı olmuşlardır." dedi.

LGS'de başarı elde eden öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini de tebrik eden Aksoy, öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında daha başarılı olmalarını, güzel yerlerde daha çok hizmet etmelerini ve hedefledikleri okullara gelmelerini temenni etti.

Gaziantep'te 350 ortaokul içerisinde Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu'nun LGS'de birinci olduğunu belirten Aksoy, öğrencilerin bundan sonraki süreçte tercihlerini yapacaklarını, öğrencilerin kentteki proje imam hatip okullarını tercih etmeleri durumunda o dönem için burs vereceklerini de sözlerine ekledi.

İLKHA