A'dan Z'ye tüm ürünlere aşırı derecede zam geldiğini belirten Deniz, 'Tüm ürünlerde artan fahiş fiyatlarında karşısında memurun alım gücü bitti ve birçoğu da aldığı maaş yetmediği için ay sonunu borçlanarak kapatıyor. Şu anda kamu çalışanlarının yüzde 80'inin banklara borçlu. Kamu çalışanları için zam değil, kaybettiği alım gücünün yeniden sağlanmasını talep ediyoruz' dedi.

MEMURLARA EK ZAM VERİLMELİ

Memurların yoksulluk sınırı altında maaş aldığını ve alım güçlerinin her geçen gün düştüğünü söyleyen Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, 'Gıda, akaryakıt ve kira başta olmak üzere iğneden ipliğe gelen zamlar sonrası alım gücünü kaybeden kamu çalışanlarına acil olarak ek zam verilmeli' dedi.

KAMU ÇALIŞANLARININ YÜZDE 80'İ BANKLARA BORÇLU

A'dan Z'ye tüm ürünlere aşırı derecede zam geldiğini belirten Deniz, 'Tüm ürünlerde artan fahiş fiyatlarında karşısında memurun alım gücü bitti ve birçoğu da aldığı maaş yetmediği için ay sonunu borçlanarak kapatıyor. Şu anda kamu çalışanlarının yüzde 80'inin banklara borçlu olduğunu söyleyebiliriz. Mil-Sen olarak, kamu çalışanları için zam değil, kaybettiği alım gücünün yeniden sağlanmasını talep ediyoruz. Yani geçmiş dönemde alınan maaş ile ne kadar dolar veya altın alınıyordu, şimdi ne kadar alınıyor, bunun irdelenmesi ve yaşamın bu standartlara yükseltilmesi lazım. Verilecek destek ekonomiye de katkı sağlayacak' dedi.

KURUMLARDA MOBBİNGLER DEVAM EDİYOR

Kurumlarda yaşanan mobbinglerin devam ettiğini de belirten Deniz, 'Kurumlarda yaşanan mobbingler devam ediyor. Bir kişiyi üye yaptığında, bu kişiye 'Biz yetkili sendikayız, senin işin yürümez' tarzında mobbing uygulanarak baskı yapılıyor. Ancak bu kadar baskıya rağmen kent genelinde üye sayımızı 180'e çıkarttık. Yakında bir zamanda yeniden sahalarda olacağız ve üye sayımızı arttırmak için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz' dedi.

400 LİRA HÜKÜMETİN SEYYANEN VERECEĞİ BİR ZAM OLMALI

Memurun yoksulluk sınırı altında yasadığını belirten Deniz, 'Memur Sen, verilen zammı kabul etmeyeceğiz demelerine karşın gülünç bir toplu sözleşmeye imza attılar, atılan bu imza milyonlarca memurun yoksulluk sınırı altında yaşamasına neden oldu. Dolayısıyla şu anda sadece sendikamıza değil Mil Sen Konfederasyonu'na büyük bir teveccüh var. Memur Sen konfederasyonumuz rakip gördüğünden yüzde 1 barajını aşan sendikalara üye olanlara 400 lira verilsin, aşamayanlara verilmesin olayına imza attı. Bu şekilde 1,5 milyon kamu çalışanı bu paradan faydalanamayacak. 400 lira hükümetin seyyanen vereceği bir zam olmalı' dedi.

VERİLEN ZAM ORANLARI 2022 YILI GELMEDEN ERİDİ

Yüzde 1 barajının kaldırılması ve 400 lirayı tüm kamu çalışanlarının alması gerektiğini belirten Deniz, 'Ayrım yapılmaksızın 400 liradan tüm memur ve emekliler yararlanmalı. Davamız adalet ve adaleti savunuyorsak, o zaman haksızlığa karşı durmalıyız. Zaten verilen zam oranları 2022 yılı gelmeden eridi, bitti, kül oldu. Yüzde 5 zam verildi lakin birçok ürünü yüzde 10'un üzerinde zamlandı. Dolayısıyla Memur Sen yine memuru enflasyonu altında ezdirdi, açlığa ve yoksulluğa mahkûm etti. Bu gidişle evimize sebze ve meyveyi kilo kilo değil, tane tane alacağız' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR