Gaziantep'in önde gelen meslek liselerinden Mennan Usta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sosyal medyada dolaşan Asparagas haberlere karşı öğrencilerde medya okuryazarlığı bilincini geliştirmek amacıyla, eleştirel düşünmeyi yaparak yaşayarak öğrenmeyi temel alan ve tamamen İngilizce yazılan ve konuşulan bir projede, Türkiye'den 6 farklı ilden, yurtdışından 5 farklı ülkeden okullarla, pandemiye rağmen projede yer alan gazetecilik ve haber yazma programları kesintiye uğramadan başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Etwinning platformu üzerinden yürütülen proje 2021 yılının teması seçilen Medya Okuryazarlığı ile ilgili olarak öğrencilerde yalan haberlere karşı farkındalık oluşturdu. Bu nedenle özel ödül kategorisinde değerlendirilmeye alınacak olan projeye Gaziantep'ten Kübra Serdar, Mersin'den Şerife Ünal Seyran, Antalya'dan Zübeyde Kahveci, Erzincan'dan Şule Demir, Kocaeli'den Ferhat Çakır, İstanbul'dan Merve Tacar, Polonya'dan Magdelena Mazur, Romanya'dan Diana Sandulescu, Slovakya'dan Kristina Uhrikova, Portekiz'den Jose Moreira, Yunanistan'dan Katerina Peleki isimli öğretmenler öncülük edecek ve öğrenciler de katkı sağlayacak.

Proje sürecinde sosyal medyada karşılaştıkları haberleri eleştirel düşünme becerileri ile yabancı öğrencilerle karşılıklı değerlendiren öğrenciler yerel gazeteci Zeki Kekeçoğlu'ndan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde haber yazmanın püf noktalarını öğrendiler. Daha sonra kendi haberlerini yazarak uluslararası bir gazete çıkarmak için kolları sıvadılar.

Okul Müdürü Adem Kurt, okulun sadece mesleki alanlarla sınırlı kalmayarak kültürel ve sosyal her alanda topluma katkı sağlaması için okulun tüm imkanlarını seferber ediyor. Okulun İngilizce öğretmeni Kübra Serdar ve ekibindeki İbrahim, Cumali, Abidin, Burak, Anıl, Ali ve Okan isimli öğrenciler pandemi sürecindeki tüm zorluklara rağmen canla başla çalışarak hem okulun başarısına başarı katmaya çalışıyor hem de İngilizce dil gelişimlerini destekliyor.