Beraberindeki heyetle birlikte Şahinbey ilçesi Yeşilkent Mahallesi'ndeki Mermerciler Sitesi'nde faaliyette bulunan esnafı ziyaret etti.

Esnaf ziyaretleri kapsamında kentteki farklı sektör ve temsilcileri ziyaret etmeye devam eden Göçer, mermerci esnafını ziyaret ederek, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden esnaf, sorunlarını ve taleplerini Göçer'e anlattı.

Esnafın sıcak ilgisiyle karşılaşan Göçer, esnaf ile sohbet ederek, esnafın anlattığı sorun ve taleplerini not aldırdı.

Esnafın ekonomik anlamda çektiği sıkıntılara dair beklenti ve taleplerini dinleyen Göçer, ziyarette esnafa HÜDA PAR'ın misyonunu ve vizyonunu anlatarak, esnafın sorularını da cevapladı.

Ziyaret sırasında esnafın ekonomik sıkıntılarını dinleyen Göçer, girdiği her işletmede işlerin çok düşük olmasından yakınan esnaf ile karşılaştı.

Esnafın sıcak ve yoğun ilgisiyle karşılaşan Göçer'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, ekonomik kriz ve sıkıntılardan her sektör gibi mermerci sektörünün de olumsuz etkilendiğini anlattı.

Zamlara çözüm bulmamasından yakınan esnaf, ekonomik krizi derinden hissettiklerini, özellikle artan maliyetlerin esnafın belini büktüğünü ve girdi maliyetlerinin artmasından şikayetçi oldu.

12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirten esnaf, bu soruna da bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Göçer, mermerci esnafının dile getirdiği sıkıntıları ve talepleri paylaştı.

Esnaf ziyaretleri kapsamında mermerci esnafını ziyaret ettiklerini anımsatan Göçer, ziyarette esnafın sorun ve taleplerini dinlediklerini söyledi.

HÜDA PAR olarak her zaman sahada olduklarını, farklı meslek gruplarındaki esnafı ziyaret ettiklerini, halk ile bir araya geldiklerini belirten Göçer, esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdüreceklerini ve halk ile bir araya gelmeye devam edeceklerini bildirdi.

Esnafın tamamının kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığını, çırak, kalfa ve usta bulamadığını ifade ettiğini belirten Göçer, bu açığın giderilmesi için mesleki eğitimin daha fazla teşvik edilmesi ve meslek okullarının sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Göçer, meslek okulları ve mesleki eğitim merkezlerinin, sektörün olduğu bölgelerde ihtiyaca göre kümelendirilmesi gerektiğini ifade etti.

12 yıllık zorunlu eğitimin de etkisiyle çırak sayısının birçok meslekte azaldığını ve eleman yetişmediği için esnafın sıkıntı yaşadığını belirten Göçer, 12 yıllık eğitimin ardından meslek öğrenilmesinin çok zor olduğunu ifade etti.

Esnafın ekonomik sıkıntılardan dolayı da yakındığını anlatan Göçer, özellikle akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olmasının esnafı zor durumda bıraktığına dikkat çekti.

Türkiye'de ciddi anlamda mermer rezervinin olduğunu belirten Göçer, 'Mermerler Türkiye'nin dört bir yanında çıkartılıp kütle şeklinde satılıyor. Çıkarılan mermerler katma değeri yüksek bir imalata dönüşmüş olsaydı, ciddi anlamda ülke ekonomisine katkısı olurdu. Şu anda ciddi anlamda granit yurt dışından ithal ediliyor. Elbette ülkemizde granitin de olması lazım. Fakat mermerin daha iyi işlenip piyasaya sürülmelidir. Mermeri hem ihracat etmeliyiz hem de iç piyasada kullanmalıyız.' dedi.