Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Aslında 19 Mayıs 1919 millete olan inancın ve çarenin ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanının ardından geçen süre zarfında önemli kazanımlar elde etmiştir.

Türk gençliği, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye'yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçtedir.

Türkiye'de dün de, bugün de yapılan her şey sizler içindir. Sizler ülkemizin en önemli servetisiniz. Türkiye'nin yarınlarını büyük bir güvenle emanet edeceğimiz bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu potansiyelin sayısal bir üstünlük olarak kalmaması ve nitelikli bir güce dönüşmesini amaçlıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.' dedi.