AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Abdullah Nejat Koçer, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Ekonomik kalkınmanın ana unsuru; üreten, alın teri döken, sermayesi emekleri olan işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı ülkece verdiğimiz mücadeleye çalışanlarımız da emekleriyle üretim zincirindeki en önemli halka olarak katkı sundular. Devletimiz ise her alanda işçilerimizi, çalışanlarımızı koruyacak tedbir ve destekleri hayata geçirdi. Çalışma hayatındaki mağduriyetlerin önlenmesi ve istihdamın korunması için gereken adımlar atıldı. Sosyal Koruma Kalkanı ve Ekonomik İstikrar Kalkanı ile tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi çalışanlarımızın da sıkıntıları en aza indirilmeye gayret edildi. İstihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılması ülkemizin temel politikasıdır. O nedenle güçlü sağlık sistemimiz sayesinde salgınla mücadelemiz başarıyla sürerken, bu salgından en kısa sürede kurtularak çalışma hayatının normalleşmesi en büyük arzumuzdur. İşçilerimizin haklarının korunması, imkanlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar artarak devam edecektir.

Bu düşüncelerle üreterek Türkiye'nin büyümesine, refahının artmasına ve kalkınmasına katkı sağlayan tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutluyor, çalışanlarımızın ve milletimizin birliğine, beraberliğine vesile olmasını diliyorum.