19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, bağımsızlığı uğruna her şeyi göze alan aziz milletimizin geleceğini şekillendirdiği gün, bu toprakları bizlere vatan kılan yolun başlangıcıdır.
Gazi Mustafa Kemal ve beraberindeki kahramanlara bu yolu açan, inanç ve azimlerine kaynak olan güç ise fikri hür, vicdanı hür gençlere duydukları güvendir. Toplum değerlerine sahip çıkarak dünyayla rekabet edebilmek ve daha iyi bir gelecek inşa etmek adına sürekli öğrenen, düşünen, araştıran ve sorgulayan gençlerimize duyduğunuz güven ve inanç bugün de tamdır. Samsun'dan yükselen ve tüm dünyada yankı bulan milli mücadelenin ayak sesleri, o gün olduğu gibi bugün de mücadele verdiğimiz her alanda işitilmektedir. Cumhuriyetin emanetçisi olan gençlerimize; modern, çağdaş, müreffeh bir Türkiye teslim edebilmek, bilim ve teknolojinin rehberliğinde dünya standartlarında eğitim sunabilmek, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, hayatın her alanında başarıyla etkin rol almalarına imkan tanımak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.