Korona virüs pandemisiyle birlikte bankacılık sektöründe hız kazanan dijitalleşme, mobil bankacılık kullanımını da yaygınlaştırdı. Mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak para transferlerini, fatura ödemelerini ve diğer bankacılık işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Ancak mobil bankacılığın sağladığı faydaların yanı sıra bazı riskleri de bulunuyor. İşte bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirirken karşılaşabileceğiniz dolandırıcılık yöntemlerinden korunma yolları.

1. Mobil bankacılık işlemlerinizi yaparken ortak Wi-Fi bağlantısı kullanmayın


Online bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken ortak paylaşımda olan bir Wi-Fi bağlantısını kullanmayın. Bu bağlantılar genellikle güvenlik sağlamıyor ve hackerlar tarafından kötücül yazılımları yaymak için kullanılabiliyor. Bu şekilde ise bankacılık bilgilerinizi ele geçirebiliyorlar.

2. Cep telefonlarınızı ortak şarj istasyonlarında şarj etmeyin

Gadgets Now'un haberine göre, veri hırsızlığı için USB kablolarını kullanan bir siber suç türünün mağduru olmamak için, telefonlarınızı ortak şarj istasyonlarında şarj etmekten kaçının. Kendi şarj kablonuzu yanınızda taşıyın.

3. Bankanızın müşteri hizmetleri numarasını Google'da aratmayın

Çalıştığınız bankanın müşteri hizmetlerine ulaşmak istiyorsanız, çağrı merkezi numarasına Google aramasıyla ulaşmaya çalışmayın. Bu tür bilgiler için her zaman bankanın kendi websitesine yönelin.