Gaziantep'te kan kaybetmeye devam eden Muhalefet Partilerinde sular durulmuyor. 9 Kasım 2020 tarihinde CHP İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan istifa ve görevden alma furyası diğer muhalefet partilerine de sıçradı. Kentte en çok il başkanı değiştiren CHP, 9 aydır kayyumla yönetilirken, il kongresinin ne zaman yapılacağı ise belirsizliğini kuruyor. Diğer muhalefet partisi olan İyi Parti'de il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan sorunların ardından İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu istifa etti. Hocaoğlu'nun istifasının yankıları devam ederken, Gelecek Partisi'nde de Şahinbey İlçe Başkanı Yaşar Yapar görevden alındı. Önceki gün Yapar'ın görevden alınmasının ardından ilçe yönetimi de toplu olarak istifa etti.

CHP, 9 AYDIR KAYYUMLA YÖNETİLİYOR

Gaziantep'te en çok il başkanı değiştiren CHP'de İl Başkanlığı'nı kongreye taşıması amacıyla görevlendirilen Neşet Uçar, aradan geçen 11 aya rağmen beklenen kongre sürecini bir türlü belirleyemedi. Geçmişte CHP'nin güçlü kalelerinden olan Gaziantep'te başkansız ve yönetimsiz geçen 11 ayın ardından sürecin ne zaman sona ereceği ise merak ediliyor.

İYİ PARTİ DE BAŞKANSIZ KALDI

Millet İttifakı'nı oluşturan diğer parti olan İyi Parti'nin CHP'den pek farkı yok. Geçen hafta İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından il başkanı görevden alınırken şuan kadar il başkanı atanmadı. İyi Parti'de genel merkezden gelecek olan bir heyetin kentte görüşmeler yapacağı ve görüşmelerin ardından il başkanın belirleneceği öğrenildi.

GELECEK PARTİSİ İLÇE YÖNETİM TOPLU İSTİFA ETTİ

Gelecek Partisi'nde de Şahinbey İlçe Başkanı Yaşar Yapar, görevden alındı. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Bekir Öztekin, Şahinbey İlçe Başkanı Yaşar Yapar'a görevden el çektirildiğini belirtirken, Yaşar Yapar ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ise Öztekin'e tepki göstererek partiden istifa ettiklerini duyurdu.

DESTEK OLMASI GEREKEN İL BAŞKANI HER ZAMAN KÖSTEK OLDU

Görevden alınan Şahinbey İlçe Başkanı Yaşar Yapar ve ilçe yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptığı basın toplantısında partiden ve görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Yapar, ''Bize destek olması gereken İl Başkanı Bekir Öztekin her zaman köstek oldu. Yetkisi olmadan beni görevden aldığına dair basında haberler çıktı. Bunlar doğru değil. Öztekin'in bizim istifa edeceğimizi duyduktan sonra bir algı oluşturarak, 'ben görevden aldım' gibi haberleri basınla paylaştı. Öztekin'in böyle bir yetkisi yok. Şu ana kadar tarafıma Genel Merkez tarafından tebliğ edilmiş bir tebligat gelmedi. Biz kendi almış olduğumuz kararla istifa ettik' dedi.