Müzisyen Erdal Erdoğan'a yapılan kınayan MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, 'Yapılan saldırıyı kınıyorum. MÜZSAN olarak her zaman müzisyen ve sanatçıların yanında olduklarını belirterek, 'MÜZSAN olarak müzisyenler ve sanatçı arkadaşlarımızın bütün haklarını korumak adına gerekli yasal işlemleri başlatacağız ve olayın takipçisi olacağız' dedi. MÜZSAN hukuk danışmanlarının müzisyen ile görüştüğünü ve olayın bir istek parçası üzerinden kaynaklandığını belirten Onurlu, 'Bu olay Türkçe- Kürtçe meselesi değildir. Bütün Müzisyenler ve sanatçı camiasını sağduyuya davet diyorum. Müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımızın oyuna gelmemesi lazım' dedi.

MÜZİSYEN ERDAL ERDOĞAN, DÜĞÜNDE SALDIRIYA MARUZ KALDI

Müzisyen Erdal Erdoğan, sahne almak için gittiği düğünde saldırıya maruz kaldı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen düğünde istedikleri şarkıların çalınmamasına sinirlenen bir grup, sanatçının üzerine saldırıp yüzüne tekme attı. Yüzüne aldığı tekme ile neye uğradığını şaşıran Müzisyenin bağlaması da kırıldı.

MÜZSAN, MÜZİSYEN ERDOĞAN'A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Müzisyen Erdal Erdoğan'a yapılan saldırıya tepki gösteren Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu, 'Yapılan saldırıyı kınıyorum. Yapılan bu saldırı tamamen terbiyesizliktir. Müzisyenler ve sanatçının çaldığı müziği beğenmiyorsanız düğüne çağırmazsınız' dedi.

OLAYIN KÜRTÇE MÜZİK İLE ALAKASI YOK

MÜZSAN hukuk danışmanlarının müzisyen ile görüştüğünü belirten Onurlu, 'MÜZSAN hukuk danışmanları; Hatay'a giderek müzisyen, ailesi ve çevresindekilerle yaptığı görüşmelerin neticesinde olayın bir istek parçası üzerinden kaynaklandığını ve Kürtçe müzik ile alakası olmadığı tespit edildi' dedi.

MÜZİSYEN VE SANATÇI CAMİASINI SAĞDUYUYA DAVET DİYORUM

Müzisyen Erdal Erdoğan'a yapılan kınayan Onurlu, 'Bu olay Türkçe- Kürtçe meselesi değildir. Gaziantep Valiliğimiz de gerekli açıklamayı yaptı. Buradaki olay, sahnede sanatını icra eden bir müzisyene karşı yapılmış çirkin bir saldırıdır. Müzisyen kardeşimiz Erdal Erdoğan'a ve onun şahsında ekmeğini sanatıyla kazanan tüm müzisyenlere yapılmış bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Bütün Müzisyen ve sanatçı camiasını sağduyuya davet diyorum. Müzisyen ve sanatçı arkadaşlarımızın oyuna gelmemesi lazım. En yakın zamanda saldırıya uğrayan müzisyen arkadaşımızı evinde ziyaret edeceğiz' dedi.

MÜZSAN OLARAK GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ

MÜZSAN olarak her zaman müzisyen ve sanatçıların yanında olduklarını vurgulayan Onurlu, 'MÜZSAN olarak her zaman müzisyenler ve sanatçıların yanındayız. MÜZSAN olarak müzisyenler ve sanatçı arkadaşlarımızın bütün haklarını korumak adına gerekli yasal işlemleri başlatacağız ve olayın takipçisi olacağız' diye konuştu. BAHRİ UÇAR