SANKO Sanat Galerisinde sergi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Özbek, "Sergi açılışında da belirtmiştim sanat dünyasında Sanko Sanat Galerisinde sergi açmak ayrıcalık ve bir prestijdir. Sanko’da sergi açacağımı duyan arkadaşlarım beni kutlamışlardır" dedi. Çalışmalarını Ankara’da atölyesinde sürdüren Özbek, duygu ve düşüncelerini anlattığı tek yerin resim olduğunu, resim yaparak kendisini daha iyi ifade edebildiğini söyledi. Özbek, "Bilgin ne kadar çoğalırsa resim yetisi de o kadar gelişir. Resim sanatı muhteşem bir derya deniz. Hayatla hesaplaşıyorsunuz. Hem aşk yaşıyorsunuz hem de kavga ediyorsunuz. Renk seviyorum, renkçi bir ressamım. Çok fazla renk aralığı kullanıyorum. Bu beni diğer ressamlardan ayırt eden özelliğimdir. Eserlerimde kullandığım renkler dinginlik veriyor. Eserlerimi tuvalde akrilik boya üzerine yağlı boya tekniği kullanarak yapıyorum. Akrilik boya diğer boyalara göre daha hızlı kuruyor. Resimlerimde yeşilin yüzlerce tonunu kullanıyorum. Genellikle kadın figürü yapıyorum ve çalışan kadınları işliyorum. Gençlerimizin sanat dallarından birisi ile ilgilenmelerini, sanatın olduğu yerlere, mekanlara ya da ortamlara gitmelerini istiyorum. Gençlerimiz sanat dallarından birisi ile uğraştıkları zaman önümüzü hiçbir şey kesemez" diye konuştu. 

Özbek’in 32 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisinde, 17 Mayıs’a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

Nadire Özbek 

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden 1989 yılında lisans eğitimini tamamlayan Özbek, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan Özbek, 2016’dan beri derneğin genel sekreterliğini yapmaktadır. Bugüne kadar 17 kişisel sergi açan, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergi ve çalıştaya katılan sanatçının özel koleksiyonlar ile çeşitli kurum ve kuruluşlarda eserleri bulunuyor. 

İHA