Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, emperyalistlerin desteğiyle İran’da çıkartılan ve küçük bir azınlığın katıldığı olaylar hakkında yaptığı değerlendirmede , İran halkının, emperyalistlerin hayallerini boşa çıkarttığını söyledi.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bir televizyon kanalına verdiği röportajda İran’da devam eden ve küçük bir azınlığın iştirak ettiği olayları değerlendirdi.

İran halkının, emperyalist ABD, siyonist israil ve Suud rejiminin emellerini boşa çıkardığını belirten Nasrallah, emperyalistlerin oyununa gelen bir kısım azınlığın İran'daki gösterileri istismar ederek, siyasi bir seviyeye taşıma gayreti içerisine girdiğini söyledi.

Nasrallah, İranlı yetkililerin krize göstrdiği hoşgörünün birileri tarafından istismar edilmeye çalışıldığını belirterek, yönetimin protestocuları isyancılardan ayırdığına ve ona göre muamele edeceğine dikkat çekti.

“Bu protestoların en büyük faydası…”

İran’daki gelişmelerin 2009 olaylarıyla karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Nasrallah, “Bu protestoların en büyük faydası ise İran’daki tarafların işbirliği yapmaya sevk ederek, sorunların çözümü konusunda daha ciddi adımlar atmalarına vesile olacaktır.” söyledi.  

“Olaylar İran'ın İslami Direnişe verdiği desteği olumsuz yönde etkilemeyecektir”

Emperyalist ABD’nin, siyonsitlerin ve Suudilerin İran’daki hayallerinin boşa çıkartıldığını söyleyen Nasrallah, “Bu olaylar, İran'ın İslami Direnişe verdiği desteği olumsuz yönde etkilemeyecektir. Çünkü İran halkı direnişe yürekten inanıyor.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın İran karşıtı söylemlerini de değerlendiren Nasrallah, “Bunun asıl nedeni İran’ın Filistin direniş grupları ve Kudüs’e verdiği desteklerden kaynaklanıyor.” dedi.

“Herkes Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğu konusunda hemfikir”

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını da değerlendiren Nasrallah, “ Bu karar israilin sonu anlamına geliyor. Bu kararla, uzlaşma süreci bitmiş oldu. Kanaatimce en iyi çözüm, kazanım ve başarılar getiren direnişe başvurmaktır. Trump, bölgeyi yeni bir kaosa sürüklüyor. Filistin halkı asla teslim olmaz. Bu topraklarda, herkes Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğu konusunda hemfikir ve Filistinliler bundan vazgeçmeyecekler.” değerlendirmesini yaptı.

Direniş ekseninin Trump ve Netanyahu'nun çıkaracağı bir savaş için hazır olması gerektiğine vurgu yapan Nasrallah, “Bu savaş büyük olasılıkla Gazze, Lübnan veya Suriye'ye karşı açılan bir savaş şeklinde olacaktır.”  dedi.

İLKHA