Vali Davut Gül, kitapların lansman töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 gün süre zarfında tüm kitapların öğrencilere ulaştırılacağını kaydetti.

Kısa süre önce Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hazır hale getirilen kitaplar için İl Özel İdare Lisesi’nde lansman töreni düzenlendi.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül,  protokol kapsamında 231 bin kitabın öğrencilere dağıtılacağını dile getirerek, “Bildiğimiz gibi normalde ders kitaplarını Milli Eğitim Bakanlığımız öğrencilerimize senenin başında veriyor fakat bu verilen kitaplar soru bankası. Sınavlara hazırlanan çocuklar için ilave kitaplar. Kitaplar, gerek baskı kalitesi gerek yayınevi olarak özel bir şekilde hazırlanmış.  Yaklaşık 10 gün içerisinde kitapların tamamı öğrencilerimize dağıtılmış olacak. Bunun da sonucu olarak öğrencilerimiz, hem kitap desteği ile hem de sağlanan ortam itibari ile daha başarılı sonuçlar alacaklar” diye konuştu. 

Şahinbey Belediye Başkanı Tahir Şahin, İlde eğitim alanında büyük gelişmelerin yaşandığını dile getirerek, Şahinbey Belediyesi’nin Pandemi sürecinde eğitime vermiş olduğu destekler ile çocukların eğitime erişimlerinin daha da kolay olacağını ifade etti.  

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak eğitime desteklerinin devam ettiğini belirterek, “Pandemi sürecinde özellikle çocuklarımızın uzaktan eğitimde kendilerine yardımcı olmak amacıyla 5.6.7.8. ve 12. sınıflar için Bilfen’den soru bankası kitapları temin ettik. Şu anda 231 bin adet soru bankası kitabını öğrencilerimize dağıtımına başlıyoruz. İnşallah öğrencilerimiz bununla birlikte çok daha fazla kaynağa erişerek çok daha fazla test çözmek suretiyle derslerinde başarı çıtasını daha da yükseklere taşıyacaklar.”  dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe,  “Geçen gün imzalanan protokolün bugün gerçekleştiğini görüyoruz. Bu kitapların içerisinde 5.6.7.8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hem ders ders soru bankaları hem de bütün dersler için ayrı bir kitap halinde sorular var. Pandemi sürecinde, okulların kapalı olduğu, eğitimin uzaktan yapıldığı bir dönemde bu destek derdimize büyük bir derman olacak. Katkıları için herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi tarafından, Şahinbey’deki öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan soru bankaları ilçedeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara teslim edilerek öğrencilere ulaşımı sağlanacak.