Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in meslek liselerine ekmek fırını açılmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitimsen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, 'Yıllardır yoksul ve emekçi ailelerin çocuklarını meslek liselerine yönlendirenler, şimdi de pahalılığın, enflasyonun ve ekonomik krizin çaresini çocuk emeği sömürüsünde, ucuz işçilikte aramaktadır. Ucuz ekmeğin yolu çocuk işçiliğinden değil, izlenen politikaların terk edilmesinden geçmektedir' dedi.

UCUZ EKMEĞİN YOLU İZLENEN POLİTİKALARIN TERK EDİLMESİNDEN GEÇMEKTEDİR!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 'Türkiye'de 81 ilde 100 noktadaki meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle, o liselerin satış büfelerinde vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" açıklamasına tepki göstererek, 'Ucuz ekmeğin yolu çocuk işçiliğinden değil, izlenen politikaların terk edilmesinden geçmektedir' dedi.

BAKANLIK, PAHALILIĞIN ÇARESİNİ ÇOCUK EMEĞİNDE ARIYOR

Yaşanan pahalılığın, enflasyonun ve ekonomik krizin çaresini çocuk emeği sömürüsünde, ucuz işçilikte arandığını ifade eden Eğitimsen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, 'Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gerek eğitim gerekse siyasal tarihimize damga vuracak bir söz sarf ederek, 'Türkiye'de 81 ilde 100 noktadaki meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle, o liselerin satış büfelerinde vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız.' açıklamasında bulunmuştur. Yıllardır yoksul ve emekçi ailelerin çocuklarını meslek liselerine yönlendirenler, şimdi de pahalılığın, enflasyonun ve ekonomik krizin çaresini çocuk emeği sömürüsünde, ucuz işçilikte aramaktadır' dedi.

SİYASİ İKTİDARIN TOPLUMUN SORUNLARINA ÇÖZÜMÜ KALMAMIŞTIR

Gençlerin ucuz iş gücü olarak görüldüğünü ifade eden Parlakçı, 'Pandemi sürecinde de meslek liselerini fabrika olarak kullanan, meslek liselerindeki öğrencilerin can güvenliklerini yok sayarak ve ağır sömürü koşullarında işçileştiren siyasi iktidarın toplumun sorunlarına sunabileceği bir çözüm kalmamıştır. Tarım politikalarındaki yanlışlarda yıllardır ısrarcı olan, ekonomi politikasının toplumun geniş kesimleri üzerindeki yoksullaştırıcı etkisini görmezden gelen, ancak yandaş sermaye çevrelerine her türlü kaynağı seferber eden siyasi iktidar artık yanlış politikalarını ve bu politikaların yarattığı tahribatı kabul etmek zorundadır. Aksi halde Milli Eğitim Bakanı Özer'in bir ülkenin gençlerini ucuz iş gücü olarak gören sözleri skandal sözler olmanın ötesine geçecektir' şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM, MEVCUT POLİTİKALARI TERK ETMEKTE

Bugüne kadar izlenen mevcut sosyal ve ekonomik politikalarının terk edilmesi gerektiğini ifade eden Parlakçı, 'Evet, toplumun ucuz ekmeğe ihtiyacı vardır. Ancak bunun çözümü meslek liselerindeki gençlerin işçileştirilmesi değildir. Kaldı ki belediyelerin bu konudaki çabalarını sırf muhalif diye engelleyen bir siyasi iktidar gerçeği de karşımızda durmaktadır. Bu nedenle çözüm, bugüne kadar izlenen mevcut sosyal ve ekonomik politikaları terk etmek ve hayat pahalılığını ortadan kaldıracak planlı politikalar üretmektir.

GENÇLERİN VE ÖĞRENCİLERİN İŞÇİLEŞTİRİLME VAADİNİ KABUL ETMİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Özer'e seslenen Parlakçı, 'Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanı'nın gençlerimize ve öğrencilerimize verebildiği tek vaat olan işçileştirme vaadini kabul etmiyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin ucuz çocuk emeği sömürüsüne tabii tutulmasını ve bu yolla hayatlarına ipotek konulmasını kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Özer'e sesleniyoruz, gençlerimiz ve öğrencilerimiz yalnız değildir! Tüm örgütlü gücümüz onların bugünü ve yarını için vardır' diye konuştu. BAHRİ UÇAR