Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 18. Genel Kurul Toplantısı 26-27 Mart 2021 tarihlerinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Genel kurulda yapılacak olan seçimlerde GAİMDER'in yeni yönetimi belli olacak. Sektörün geleceğini direk olarak ilgilendiren genel kurulun Gaziantep'te faaliyet gösteren inşaat müteahhitleri tarafından ilgi odağı olması bekleniyor.

'MÜTEAHHİTLERİN SESİ VE SÖZÜ OLACAĞIZ'

Yenilikçi İnşaat Müteahhitleri Grubu'nun başkan adayı Ömer Kantar'ın, genel kurul öncesinde yaptığı açıklamada, 'Güçlü ve etkili bir dernek' sözü dikkat çekti. Sektörün yıllardır çözüm bekleyen problemlerini çözmek, müteahhitlik mesleğine saygınlık kazandırmak ve inşaat malzemelerine yapılan haksız zamların önüne geçmek için ekibi ile birlikte aday olduğunu söyleyen Kantar, 'İnşaat müteahhitlerinin sesi ve sözü olacağız' dedi.

ÖNEMLİ SEKTÖRÜN BÜYÜK SORUNLARI

İnşaat sektörünün ekonominin en büyük lokomotiflerinden biri olduğunu söyleyen GAİMDER Başkan Adayı Ömer Kantar, 'İnşaat müteahhitleri ülke ekonomisine en fazla istihdam ve gelir sağlayan iş kollarından birisidir. İnşaat sektöründeki canlanma tüm sektörlere yansımaktadır. Bizim her projemiz gerek ekonomiye sağladığı katma değer gerekse de istihdam açısından tıpkı bir fabrika gibi işlev görmektedir. Böylesine önemli bir sektör ne yazık ki büyük sorunlar yaşamaktadır. Sektörümüzdeki diğer paydaş oda ve derneklerle iş birliği yaparak sorunların çözümünde etkin rol almak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUZ

Başkan Adayı Ömer Kantar şu şekilde devam etti:

Ekibimizle birlikte sektörün dağ gibi biriken sorunlarını çözmek için yola çıktık. Uzun yıllardan beri müteahhitlik yapan, vizyon projelere imza atan biri olarak sorunlarımızı ve çözüm yollarını biliyoruz. Sorunlarımız sürekli büyüyor. Özellikle kamu kurumları ve belediyelere ödemek zorunda kaldığımız ücretlerin sürekli katlanarak artması bizleri zor durumda bırakmaktadır. UKOME, çöp konteynırı, Gaski vizesi, Otopark harcı gibi bizimle direk alakalı olmayan ücretler alınıyor. Bu ücretleri ödemek zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan yapı ruhsatlarının geç alınması müteahhitlerin yatırım isteğini azalmaktadır. İnşaat malzemelerine yapılan zamlar da sektörün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Bu sorunları çözebilmek için birlik olmamız, güçlü olmamız ve bir yol haritamızın olması gerekiyor. Bizler birlik olursak, mesleğimize sahip çıkarsak tüm sorunları çözeriz.

Yenilikçi İnşaat Müteahhitleri Grubu Başkan Adayı Kantar yaptığı açıklamada, 'Makam koltuk için değil, müteahhitlere ve şehrimize hizmet etmek için güçlü ve teknik bir kadro ile yola çıktık Müteahhit arkadaşlarımızın desteğini istiyoruz' diye konuştu.