Görüşmede  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin idari ve akademik yapılanması, teknik gelişmeler ve bu yılki öğrenci sayısındaki artış, gelecek yıl açılması planlanan bölümler ve tıp fakültesi afiliasyonu konuları görüşüldü.

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Törene Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’da katıldı. Tören Sonrası Erdoğan ile Hatipoğlu özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplu Akademik Yıl Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında ülke için öncelikli alanlarda doktora eğitimi gören öğrencilerin katıldı. Törenin son bölümünde, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtılan YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödülleri almaya hak kazanan akademisyenlere ve yükseköğretim kurumlarına verildi.

Tören sonrası Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.  Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a biririfing verdi. Görüşmede  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin idari ve akademik yapılanması, teknik gelişmeler ve bu yılki öğrenci sayısındaki artış, gelecek yıl açılması planlanan bölümler ve tıp fakültesi afiliasyonu konuları ele alındı.