AK Parti Şahinbey 5. Olağan Kongresi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda yapıldı. Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer yaptı. Kardeşlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı Kongre’de katılımın yüksel olduğu gözlendi.

Kongrenin açılışında konuşan AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt “Hamdolsun ki 5. Olağan Kongre sürecimiz birlik ve beraberliğimizi kardeşlikle perçinlediğimiz bir süreç olmuştur. Bu süreçte emek veren ve bizi tekrar bu göreve layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Milletin umudu olan AK Parti milletin bağrından çıkmıştır.” dedi.


Kurt, AK Parti’nin iktidara gelmesinden evvelki dönemde ülkenin genel durumundan söz ederek, parti olarak yapılan hizmetleri ve gelişmeleri anlattı.

5. Olağan kongrede tek liste ile gidilen seçimde Av. Hakan Kurt AK Parti Şahinbey İlçe’ye tekrar başkan olurken, İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine Abubekir Sertkal, Adalet Çıngı, Ahmet Kırmızıoğlu, Ahmet Özbal, Ali Parlak, Erdal Polat, Fethullah Genç, Hayri Turan, Hülya Gitmez, Oktay Köşker, İmran Beken, İsmail Kök, Mehmet Kaplan, Mehmet Ferat Yılmaz, Muhammed Ersöz, Mustafa Kurt, Mustafa Eryoldaş, Mustafa Kayaseveroğlu, Necmettin Esen, Ömer Özbal, Pınar Ulusoy, Reşit Sarıyıldız, Selim Bağcı, Serdar Sert, Şükran Yılmaz, Taciser Tütüncüler, Veysel Nafikökler, Yusuf Yavuz ve Zeki Yardımcı seçildiler. Yedek üyeliklerine ise Derviş Kuş, Yavuz Gören, Hasan Abar, Hüseyin Yılmaz, İbrahim Halil Sellüm, Ali Rıza Annaç, Ahmet Kalkan, Ramazan Kurt, Mehmet Zeki Aytunç, İdris Aksoy, Levent Öner, Mahmut Saman, Mehmet Özsever, Nevin Babiroğlu, Metin Seçkin, Hurşit Kaya, Kemal Tunç Mustafa Türemişoğlu, Arif İbili, Betül Sayın, Ahmet Çelebi, Alpaslan Oğlak, Halil Özbay, Ömer Çelik, Lokman Kavak, Cafer Aslanlı, Arif Koçarslan, Yusuf Kara, Necmettin Utkun ve Meryem Poyraz seçildi.