Görevi devralan Kaplan yaptığı konuşmada, tüm hemşerileri ile birlikte ortak akılla devir aldıkları bayrağı daha da yukarılara taşıyacaklarını belirtti.

Devir teslim töreninde konuşan Şan-Fed yeni dönem başkanı Nebi Kaplan, bugün itibari ile sadece Suruçluların dernek başkanı olarak değil, Gaziantep'te yaşayan tüm Şanlıurfalı hemşerilerin de başkanı olduğun ve onların hizmetkarı olacaklarını ifade etti. Kaplan, 'Federasyon başkanı olarak dernek gözetmeksizin gücümün yettiğince federasyona bağlı tüm üyelerimizin yanında olacağız ve birlikte Federasyonumuzun faaliyetlerini daha da yukarılara taşıyacağız' dedi.

Şanlıurfalılar Federasyonu (ŞANFED) 2020 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen görev değişiminde, Gaziantep'te faaliyet gösteren ve Şanlıurfa'yı bütünüyle temsil eden 6 (altı) dernek, Federasyon tüzüğü gereği dönüşümlü Başkan ve Başkan vekilliği sistemine geçmişti. ŞANFED'in 2'inci dönem yönetim kurulu başkanlığına Halfetililer Dernek Başkanı Nihat Arslan seçilmişti. Altı ay federasyon başkanlığı görevini yürüten Arslan federasyon tüzüğü gereği Başkanlığı Suruçlular Derneği Başkanı Nebi Kaplan'a devretti.

Devir teslim törenine; Federasyona bağlı, Halfetililer Derneği Başkanı Nihat Arslan, Kendirciler Derneği Başkanı Mehmet Kendirci, Şanlıurfa Merkez İlçe Derneği Başkanı Mahmut Haz, Bozovalılar Derneği Başkanı Ahmet Dinçoğlu, Birecikliler Derneği Başkanı ve derneklerin yönetim kurulları ve dernek üyeleri katıldı.

BAYRAĞI DAHADA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ

Devir teslim töreninde konuşan ŞANFED yeni dönem başkanı ve Suruçlular Dernek Başkanı Nebi Kaplan, bayrağı daha ileriye taşımak için görevi devr aldıklarını belirtti. Önceki dönem federasyon başkanlığını yürüten Halfetliler Dernek Başkanı Nihat Arslan'a ve tüm yönetim kuruluna federasyona yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Kaplan, 'Görevi bugün itibari ile devralmış olup bundan sonraki faaliyetleri tüm Şanlıurfalılar federasyonu çatısı altında bulunan 6 derneğimizle görüşme halinde olup, faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bugün itibari ile sadece Suruçluların dernek başkanı olarak değil, Gazi şehrimizde yaşayan tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin de başkanıyım ve onların hizmetindeyim. Hiç bir dernek gözetmeksizin gücümün yettiğince hepsinin yanında olacağız. Bundan sonraki faaliyetlerimizi daha yoğun bir döneme taşımak istiyoruz. İlk faaliyetimiz olarak da şehrimizde bulunan Şanlıurfalı hemşerilerimiz için 'Göbeklitepe' adında 3 ayda bir yayımlanacak federasyon faaliyetlerimizi ve illerimizin tanıtımlarının yer alacağı bir dergi çalışması olacak. Çalışmalarımızı yoğun bir tempo ile sürdüreceğiz. Devir aldığımız bayrağı inşallah sizlerin ve üyelerimizin de desteği ile daha yukarılara taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılla kentimizde bulunan tüm hemşerilerimizin destekleri ile çözüm odaklı çalışmalar yürüteceğiz' dedi.

TÜM ÜYELERE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Federasyon başkanlığını Suruçlular Derneği Başkanı Nebi Kaplan'a devreden Halfetliler Derneği Başkanı Nihat Arslan ise, federasyon üyelerine altı aylık başkanlık sürecinde yaptıkları çalışmaları anlatarak bu süreçte kendisine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Arslan, görevi devralan Nebi Kaplan'ın federasyonun başarısı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inandıklarını belirterek, Kaplan'a başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından altı ay federasyon başkanlığı görevini yürüten Halfetliler Dernek Başkanı Nihat Arslan, Başkanlığı Suruçlular Dernek Başkanı Nebi Kaplan'a devretti. Kaplan yaptıkları çalışmalardan dolayı Nihat Arslan'a plaket takdim etti.

HABER: AHMET YAVUZ