Dent Life Diş Kliniği Kurucu Diş Hekimi Büşra Polat, 'Diş hekimliğine dair tüm uygulamaları klinik bünyemizde yapıyoruz. Multidisipliner bir çalışma ortamında çalışıyoruz. Özellikle şu dönemde artan botoks ve dolgu taleplerinde dolayı bu alanda fark yarattığımızı düşünüyoruz. Klinik olarak güler yüzlü ve doğru endikasyonlarla hastalarımıza tedavi imkanı sunuyoruz' dedi.

SEKTÖRÜN PARLAYAN YILDIZI DENT LİFE DİŞ KLİNİĞİ

Dent Life Diş Kliniği Kurucu Diş Hekimi Büşra Polat, 'Diş hekimliğine dair tüm uygulamaları klinik bünyemizde yapıyoruz. Kliniğimizde benim dışımda alanında uzman bir cerrahımız, diş telleri takmak için ortodontistimiz ve protez uzmanımız bulunuyor. Multidisipliner bir çalışma ortamında çalışıyoruz. Özellikle şu dönemde artan botoks ve dolgu taleplerinde dolayı bu alanda fark yarattığımızı düşünüyoruz. Klinik olarak güler yüzlü ve doğru endikasyonlarla hastalarımıza tedavi imkanı sunuyoruz' dedi.

Polat, 'Günümüzde yeni yetişen genç nesilde bilinç biraz daha arttı, ancak yine de yeterli düzeyde değil. Ağızda ilk süren daimî dişler, hızlıca çürüyor ve diş kaybına kadar gidiyor. Bu yüzden çocuklar özellikle ağızda ilk dişler sürdükten sonra fırçalama alışkanlığı kazandırılıp bunu günlük hayatında daimî bir alışkanlık haline getirmiş olmalıdır. Ebeveynler bu bilinci oluşturmak için çocuklarına örnek olmalıdır. Sabah ve akşam diş fırçalarken çocuklarını yanına alarak hem yardımcı olup hem de onları özendirerek fırçalama yapmalıdır. Çocuklara fırçalamayı eğlenceli hale getirmek için onların seveceği şekillerde fırça ve macun kullanabilirler' dedi.

Vatandaşlara ağız ve diş bakımı konusunda önerilerde bulunan Polat, 'Vatandaşlara bu dönemde pandemiyi de göz önünde bulundurarak ağız bakımına daha fazla özen göstermelerini önereceğiz. Ne kadar özen gösterilirse diş hekimine gitme sıklığı da o kadar azalacaktır. Ancak bakım olmadığı takdirde hem diş kayıpları hem de diş hekimine gitme sıklığı artıyor. Tabi bununla birlikte hastaya olan maliyeti de artmış oluyor. Erken aşamada fark edilen çürükler dolguyla kolayca tedavi edilirken diş kaybı durumunda kaplama ve İmplant devreye girdiğinde harcanan zaman da buna bağlı artmış oluyor. Bu yüzden düzenli diş Hekimi muayenesi her türlü problemin önüne geçecektir. Ayrıca hastalar mutlaka günde en az iki kez diş fırçalamalı, ağız bakım suları ve diş ipi yardımıyla da bunu desteklemelidir' diye konuştu.