Gaziantep'te en son geçtiğimiz ocak ayında zam uygulanan okul servisi ücretlerine maliyet artışlarına göre 'güncelleme' yapılması bekleniyor. Gaziantep Servisçiler Odası'nın önümüzdeki günlerde UKOME'ye zam talebinde bulunacağı öğrenildi. Servisçiler Odası'nın ne kadar zam talep edileceğini henüz netleşmezken son dönemde artan maliyet artışlarına göre 'güncelleme' yapılması bekleniyor.

SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM KAPIDA!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala servis ücretlerine zam kapıda. Akaryakıt fiyatlarında artış nedeniyle okul servis ücretlerine yeni eğitim öğretim yılı öncesinde zam gelmesi bekleniyor. Gaziantep'te en son geçtiğimiz ocak ayında zam uygulanan okul servisi ücretlerine maliyet artışlarına göre 'güncelleme' yapılması bekleniyor.

MALİYET ARTIŞLARINA GÖRE FİYATLARDA 'GÜNCELLEME' YAPILACAK

Geçtiğimiz Ocak ayında zam uygulanan okul servisi ücretlerine yeni dönemde de zam geliyor. Gaziantep Servis İşletmecileri Odasının önümüzdeki günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ne (UKOME) zam talebinde bulunacağı öğrenildi. Gaziantep Servis İşletmecileri Odasının ne kadar zam talep edileceğini henüz netleşmezken son dönemde artan maliyet artışlarına göre 'güncelleme' yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK SERVİS ÜCRETİNİN 500 TL CİVARI OLMASI BEKLENİYOR

Yeni fiyat tarifesiyle ilgili teklifin Ağustos ayında UKOME'de tartışılıp karara bağlanması beklenirken yeni zamla birlikte en düşük servis ücretinin 500 TL civarı olması bekleniyor. Söz konusu zammın oranının en az yüzde 40 olabileceği ifade edilirken, netlik ise bu ay sonunda yapılacak olan UKOME toplantısı ile belirlenecek.

OCAK AYINDAKİ ZAM İLE EN DÜŞÜK SERVİS BEDELİ 290 TL'YE ÇIKMIŞTI

Akaryakıta gelen zamlardan kaynaklı ocak ayında yapılan zam ile birlikte en düşük servis bedeli 290 TL'ye çıkmıştı. Ocak ayında yapılan son zam ile fiyat tarifesi: '0-5 km 290 TL, 5-15 km 325 TL, 15-20 km 340 TL, hostes her öğrenci için 115 TL, 20 kilometre üzeri her 1 kilometre için 5 TL' olmuştu. BAHRİ UÇAR