Şahinbey Belediyesi öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması için her ay düzenlediği ödüllü kitap okuma yarışmasının Mart ayı sınavını ortaokullar ve liseler arasında düzenledi. 

Daha önce dağıttığı kitaplarla öğrencileri sınava tabi tutup Umreye gönderen Şahinbey Belediyesi, öğrencileri okumaya teşvik etmek için ödüllü kitap okuma yarışmasını her ay düzenlemeye başladı. Şahinbey Belediyesi ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye girecek her ortaokul ve lise öğrencilerinin 1. 2. ve 3. Sınıflarına bisiklet ve eşofman hediye edecek. Düzenlenen yarışmaya Şahinbey İlçesi’ndeki 138 ortaokul ve liseden 120 bin öğrenci kişi katıldı.

"Gençlerimiz kitap okusun istiyoruz"

Sınav yapılan okulları ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için ödüllü kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirterek, “Amacımız yeni yetişen gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerimizin kitaplara erişimini kolaylaştırmak için okullarımıza kütüphaneler kuruyoruz. Kendi sosyal tesislerimizde gençlerimizin faydalanmaları için kütüphanelerimiz var. Ayrıca Gaziantep’imize büyük bir kütüphane kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında tüm okullara kütüphane yapılması konusunda çalışmalar başlattık. Bunların dışında vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirmeleri için camilere, kahvehanelere, berberlere ve taksi duraklarına kütüphaneler yaptık. Okullarda lise, ortaokul ve üniversite öğrencilerimize ücretsiz kitap dağıtarak, onları kitap okumaya teşvik ediyoruz. Dağıtılan kitaplardan sınava giren öğrencilere her ay farklı hediyeler veriyoruz. Dağıtılan kitaplardan sınava tabi tutulan öğrencileri Şubat tatilinde umreye gönderdik. Daha sonra bisiklet dağıtımı yaptık. Şimdide eşofman takımı hediye edeceğiz. Bundan sonraki aylarda da farklı ödüller vereceğiz. Böylelikle gençlerimizin kitap sahibi olmasını ve kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlıyoruz” dedi. 

İHA