Şu an 12 aylık olan Mehmet Güven'in tedavisi için valilik onayıyla kampanya başlatan ailesi, 8 aydır gece gündüz demeden mücadele ediyor. Çocuklarına konulan SMA hastalığı teşhisiyle hayatları çok zor bir hal alan SMA hastası Mehmet Güven'in ailesi için tek umut, hayırseverlerden uzanacak bir yardım. Tedavi için gereken ücretin yalnızca yüzde 8'ini toplayabildiklerini belirten baba Şahin Şiringül, Hayırseverlere seslendi. Baba Şiringül, 'Sesimizi duysunlar istiyoruz. Ben oğlumun ölmesini istemiyorum. Bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu ilacı aldıktan sonra normal bir çocuk olarak hayatına devam edebilecek. Biz de çocuğumuzun normal çocuklar gibi yemek yerken, parkta oynarken görmek istiyoruz. Tüm hayırseverlerin Mehmet Güven'imize umut olmalarını istiyoruz' dedi.

12 AYLIK MEHMET GÜVEN, SMA HASTALIĞI İLE MÜCADELE EDİYOR

Gaziantep'te yaşayan SMA hastası Mehmet Güven Şiringül, tedavi için yardımseverlerden destek bekliyor. Şu an 12 aylık olan Mehmet Güven'in tedavisi için valilik onayıyla kampanya başlatan ailesi, 8 aydır gece gündüz demeden mücadele ediyor.

SMA HASTASI MEHMET GÜVEN'İN AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Güven Şahin'e 3 aylıkken SMA'a tanısı kondu. Henüz 3 aylıkken enfeksiyon kaptı ve yoğun bakıma kaldırıldı, karnından beslenmeye başladı ve cihazlara bağlandı. Şiringül ailesi, Tip 1 SMA tanısı konan 12 aylık bebekleri Mehmet Güven için yaklaşık 3 aydır Valilik onayıyla bağış kampanyası düzenliyor.

ÇOCUKLARINA KONULAN SMA HASTALIĞI TEŞHİSİYLE HAYATLARI ÇOK ZOR BİR HAL ALDI

3 aylıkken SMA Tip 1 tanısı konulan 12 aylık Mehmet Güven bebeğin ailesi, bebeklerinin tedavisini karşılamak için valilik onaylı bağış kampanyası düzenliyor. Çocuklarına konulan SMA hastalığı teşhisiyle hayatları çok zor bir hal alan SMA hastası Mehmet Güven'in ailesi için tek umut, hayırseverlerden uzanacak bir yardım.

ŞİRİNGÜL AİLESİ HAYIRSEVERLERİN YARDIM ELİ UZATMASINI BEKLİYOR

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Güven Şahin, SMA hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalıktan kurtulabilmesi gen tedavisiyle mümkün. Tedavi masrafları için başlatılan kampanyada henüz yeterli para toplanamadı. O aile şimdi hayırseverlerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

SMA tip 1 hastası Mehmet Güven için tek çare Zolgensma gen terapisi adı verilen bir ilaç. Ancak ailelerin 1 milyon 880 bin dolar tutarındaki ilacı alacak güçleri yok. Çocukları için Gaziantep Valiliği'nden izinli olarak yardım kampanyası başlatan aile, şimdi hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Mehmet Güven'in tedavisine ulaşması için son 3,5 kilosunun ve valilik onaylarının son 9 ayının kaldığını belirten Şiringül ailesi, yaşadıkları zorlu süreci Referans'a anlattı.

8 AYDAN BERİ YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Tek çocukları olan Mehmet Güven'e 3 aylıkken SMA'a tanısı konulduğunu belirten baba Şahin Şiringül, 'İlk ve tek çocuğum Mehmet Güven'e 3 aylıkken SMA'a tanısı konuldu. 4 aylıkken yoğun bakıma alındı 8 aydan beri yoğun bakımda tedavi görüyor' dedi.

PARAYI TOPLADIĞIMIZ ZAMAN HEMEN YURT DIŞINA GÖTÜRECEĞİZ

Mehmet Güven'in tedavisine belirli bir kilodayken ulaşabileceğini ve alması gereken son 3,5 kilosunun kaldığını belirten baba Şahin Şiringül, çocuğunun karnından geçen bir boruyla beslendiğini söyledi. Şiringül, 'Oğlumun 13 kiloya gelmeden parayı toplamamız lazım. Oğlum şuan 9.5 kilo. Son 3.5 kilosu kaldı o 3.5 kiloyu da alırsa tedavi şansını kaybediyor. Parayı topladığımız zaman hemen yurt dışına götüreceğiz' dedi.

GEREKEN ÜCRETİN YÜZDE 8'İNİ TOPLAYABİLDİK

Yurt dışında göreceği tedavi için gereken ücretin yalnızca yüzde 8'ini toplayabildiklerini belirten baba Şahin Şiringül, 'SMA tip 1 hastası Mehmet Güven için tek çare Zolgensma gen terapisi adı verilen bir ilaç ancak o ilacın fiyatı 1.880.000 dolar. 31 Mart 2022 tarihinde valilik onayıyla kampanya başlattık ancak şuana kadar bu paranın yalnızca yüzde 8'ini topladık' dedi.

OĞLUMUN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM

Hayırseverlere seslenen baba Şahin Şiringül, 'Sesimizi duysunlar istiyoruz. Bu çocukların tedavi olma ve yaşama tutunma şansı var. Bir baba olarak yalvarıyorum artık Mehmet Güven'imiz kurtulsun. Ben oğlumun ölmesini istemiyorum. Bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu ilacı aldıktan sonra normal bir çocuk olarak hayatına devam edebilecek. Bir an önce çocuğumuzun tedavisine ulaşmasını istiyoruz. Biz de çocuğumuzun normal çocuklar gibi yemek yemesini, parka gitmesini, oyun oynamasını istiyoruz. Mehmet Güven'e umut olabilirsiniz. Mehmet Güven'imizi parkta oynarken görmek istiyoruz. Tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz' dedi.

UMUTLARIMIZ TÜKENMESİN, HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Bu çocukların da yaşamaya hakkı olduğunu söyleyen baba Şahin Şiringül, "Gaziantep'te ve ülkemizde bu kampanyaya destek olup yüzümüzü güldürecek insanlar olduğuna inanıyorum. Bu çocuklar için bağış yapsalar hepsi hayata dönecek çünkü bu çocukların hastalığının tedavisi var. Umutlarımız tükenmesin, hayırseverlerin desteğini bekliyoruz' diye konuştu.

MEHMET GÜVEN HAYIRSEVERLERDEN UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

12 aylık Mehmet Güven henüz hayatlarının başında ancak SMA hastalığı nedeniyle her geçen gün hayattan biraz daha uzaklaşıyor. Çocuklarının durumu karşısında çaresiz kalan ailelerin tek umudu 'Zolgensma Gen' terapisi adı verilen bir ilaç. Ancak ailelerin 1 milyon 880 bin dolar tutarındaki ilacı alacak güçleri bulunmuyor. Çocukları için Gaziantep Valiliğinden izinli olarak yardım kampanyası başlatan aileler şimdi hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

DESTEK VEREREK MEHMET GÜVEN'E UMUT OLABİLİRSİNİZ

Ailelerin Valilik onaylı yardım hesapları ve iletişim bilgileri şu şekilde:

Alıcı: Şahin Şiringül

Ziraat Bankası TL Bağış Hesabı: TR77 0001 0015 5268 9480 5250 03

Ziraat Bankası Dolar Bağış Hesabı: TR50 0001 0015 5268 9480 5250 04

Ziraat Bankası Euro Bağış Hesabı: TR23 0001 0015 5268 9480 5250 05

Mehmet Güven'e destek olmak isteyenler Alıcı Adı kısmına Şahin Şiringül, Açıklama kısmına da MEHMET GÜVEN yazarak TR77 0001 0015 5268 9480 5250 03 IBAN numaralı hesaba yardımda bulunabilirler. BAHRİ UÇAR