Geçtiğimiz pazartesi günü kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurmuştu.

Dün akşam itibariyle başlayan ve Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 17 gün sürecek olan tam kapanmanın ilk gününde kentte sokaklar yerini sessizliğe bıraktı.

17 günlük tam kapanmanın uygulandığı illerden biri olan Gaziantep'te dün akşamdan sokağa çıkma kısıtlamasının da başlamasıyla kent sessizliğe büründü.

Tam kapanma sürecinin başlamasıyla birlikte Türkiye'nin en büyük illerinden biri olan Gaziantep'te de kısıtlamanın ardından sessizlik hakim oldu. Kentte vatandaşlar tam kapanma sürecinin başlamasıyla evlerine çekildi.

Covid-19 ile mücadele kapsamında salgın sürecinin ilk dönemlerinde de vakaların yüksek olmasından dolayı defalarca sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı kentte caddeler, sokaklar, meydanlar ve parklar boş kaldı.

Sessizliğe bürünen kentte birçok noktada İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol noktaları oluşturuldu.

Kontrol noktalarında ve kent genelinde devriye gezen polis ekipleri, trafiğe çıkan sürücüleri denetledi. Sürücüleri durdurarak kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, sürücülere sokağa çıkma yasağına aykırı davranıp davranmadıklarını sorguladı.

Polis ekipleri uygulama noktalarında, yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor.

Yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin işe ve eve gitmesine izin verildi. Trafikte olanların birçoğunun sağlık çalışanı olduğu, işlerine ve evlerine gittikleri görüldü.

Tam kapanma sürecinin ilk gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uyduğu görülürken kentteki meydanlar, cadde ile sokaklar boş kaldı. Tam kapanma nedeniyle oluşan sessizliğin etkileri ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarında hissedildi.

İzinli olanlar ve zaruri ihtiyaçlarını gideren vatandaşların dışında kısıtlamaya büyük ölçüde uyuluyor.

Salgın tedbirleri çerçevesinde dün saat 19.00'da başlayan kısıtlama, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.