Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde somestır tatiline özel “Ahşap Oyuncak Atölyesi” düzenlendi.

Atölyede 5 gün boyunca 500 çocuğa ahşaptan sallanan at, kirpi, el arabası, minibüs, kaplumbağa ve fırıldak oyuncakları yaptırıldı.

Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER), Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Ustaları ile UNESCO Miras Elçileri üyeleri, Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde çocuklara oyuncak dünyasını tanıttı.

Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Çocuklar için en sağlıklı oyuncaklardan birisi olan ahşap oyuncaklar, ustalar tarafından oyuncak atölyesinde yapım aşamaları tek tek anlatılarak çocuklara gösterildi.

Çocuklar için hazırlanan ahşap oyuncakların hammaddeleri ustalarla birlikte şekillendirildi, parçalar çıraklar tarafından birleştirilerek, renklendirildi. Çocuklara sağlıklı oyuncak seçimi, ahşap oyuncakların faydaları ve yapılan ahşap oyuncakların ağaçları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediyesi ve ANELSANDER işbirliğiyle açılan Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde çocuklara Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Ustaları tarafından ahşaptan sallanan at, kirpi, el arabası, minibüs, kaplumbağa, fırıldak oyuncaklarının yapım aşamaları anlatıldı.

Çocuklarına unutmayacakları bir sömestir tatili yaşatmanın mutluluğunu yaşayan veliler, çocuklarına hediye edilen, ahşaptan oyuncaklarla tarih kokan Bey Mahallesi’yle Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin sevimli oyuncaklarını görmeyi ihmal etmedi.

İHA