Küresel çapta hizmet veren kripto para borsası Binance'ı bu sefer İtalya istememeye başladı. İtalya'daki piyasa regülatörleri yaptığı açıklamada Binance'ın İtalya'da faaliyet yetkisi olmadığı ve buna karşı olarak harekete geçildiğini belirtti. Bu açıklamanın ardından Binance, İtalya'da yasaklanmış oldu.

TÜRKİYE NASIL BİR YOL İZLEYECEK!

İngiltere ve Kanada'nın dünyanın en büyük kripto para borsasını ülke sınırları içerisinde yasaklamasının ardından, İtalya'da ülke sınırları içerisinde Binance'nin kullanımını durdurdu. Bunun sonucunda Binance'nin yasaklandığı ülkeler 3'e yükseldi.

Bunun yanı sıra Türkiye'de yaşayan ve Binance üzerinden işlem yapan birçok yatırımcı, Türkiye'nin Binance ve kripto para borsası üzerine izleyeceği yolu merak eder hale geldi. 3 farklı ülkenin Binance'yi yasaklamasının sonucunda Türkiye'nin de ilerleyen süreçte böyle bir yol izleyip izlemeyeceği, yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konulardan birisi olarak gündeme oturdu.

Kripto para borsasının ve özellikle de Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'nin yasaklanmasını yanlış bir politika olarak gören yatırımcıların sayısı bir hayli fazla. Bunun yanı sıra, ülkelerin ekonomik olarak bu durumdan etkilenebileceğini düşünen insanların sayısı da azımsanamayacak kadar çok görülüyor.

Bütün bunlar göz önüne alındığında ise Türkiye'de yetkililerin bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaması üzerine, birçok yatırımcının Binance gibi büyük bir kripto para borsasının kapatılıp kapatılmayacağı konusunda merakı gittikçe artıyor.