Esnafın talebi doğrultusunda üçüncü kez aday olduğunu belirten Özcan, 'Esnafımız teveccühü ile hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz' dedi. Yeni dönem için 2 önemli projeyi hayata geçireceklerini belirten Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, servisçi esnaftan öğrenci başına para alan okulları sert bir şekilde uyardı. Özcan, 'Biz yeni dönemde esnaftan 1 TL bile isteyen okullara çalışmayacağız' dedi. Yeni dönem için konut projesi hazırladıklarını da belirten Özcan, 'Servisçi esnafımızı ev sahibi yapacağız' dedi.

ÖZCAN, ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası seçime gidiyor. 8 Ocak Çarşamba günü Şato Restaurant'ta yapılacak Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası'nın Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan İsmet Özcan yeniden aday oldu.

ESNAFTAN 1 TL BİLE İSTEYEN OKULLARA ÇALIŞMAYACAĞIZ

Yeni dönem için 2 önemli projeyi hayata geçireceklerini belirten Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, servisçi esnaftan öğrenci başına para alan okulları sert bir şekilde uyardı. Özcan, 'Biz yeni dönemde esnaftan 1 TL bile isteyen okullara çalışmayacağız' dedi. Yeni dönem için konut projesi hazırladıklarını da belirten Özcan, 'Servisçi esnafımızı ev sahibi yapacağız' dedi.

ESNAFIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA YENİDEN ADAY OLDUK

Esnafın talebi doğrultusunda üçüncü kez aday olduğunu belirten Özcan, '8 Ocakta odamızın genel kurulu yapılacak. Benim üçüncü dönem adaylığım olacak. Biz ilk dönem göreve başladığımızda bizim sektör çok kötü bir haldeydi. Aracımız, plakamız para etmiyordu, rekabet ortamı vardı ve kimse para kazanamıyordu. Biz birinci dönem bunu toparladık ve belli bir noktaya getirdik. Esnafımız tekrar teveccüh ederek ikinci kez bizi başkan seçtiler. İkinci dönem de esnafımızı biraz daha disipline soktuk. Okullardan biraz daha para kazanmaya başladık. Gelirlerimiz arttı ama pandemi oldu. Pandemi çok zorluklar çektik. Devletimiz, Büyükşehir ve Şahinbey belediyesi bize maddi ve manevi destekte bulundular ve pandemiyi atlattık. Pandemiden sonra çok şükür iyi durumdayız. Esnafımız para kazanabiliyor ve kimseye muhtaç değil. Arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda üçüncü dönem için yeniden aday olduk. Rabbim seçilmeyi nasip ederse kaldığımız yerden tekrar çalışmaya devam edeceğiz. Odamızda binin üzerinde üyemiz oy kullanacak. 8 Ocakta gerçekleştireceğimiz genel kurulda esnafımız takdir ederlerse göreve kaldığımız yerden devam edeceğiz' dedi.

YENİ DÖNEMDE 2 ÖNEMLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Yeni dönemde 2 önemli projeyi hayata geçireceklerini belirten Özcan, okullarda servisçi esnaftan alınan paraya son vereceklerini ve servisçi esnafı ev sahibi yapacaklarını belirtti. Özcan,'Yeni dönem için 2 projeye çok önem veriyorum. Bir tanesi zaten geçmişten beri hayalimizdi. Devlet ve özel okullarda servisçi esnaftan para alınıyor. Biz buna haraç diyoruz. Devlet okullarında az ama özel okulların neredeyse tamamında var. Rakamlar korkunç. Yeni bir projemiz var. Valiliğimizle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle daha önce görüşmelerimizi yaptık. Şuan projemiz hazır gibi. Bu projemizi inşallah önümüzdeki dönem uygulayacağız. Esnafımızı bu sıkıntıdan kurtarmamız gerekiyor. Çünkü esnaf için en büyük sıkıntı şuan bu' dedi.

ESNAFTAN PARA İSTEYEN HİÇBİR OKULA ÇALIŞMAYACAĞIZ

Yeni dönemde esnaftan 1 TL bile isteyen okullara çalışmayacaklarını belirten Özcan, servisçi esnaftan öğrenci başına para alan okulları sert bir şekilde uyardı. Özcan, 'Özel okullar okulumda şu kadar öğrenci var taşıyacaksınız ama bize bu kadar para vereceksini diyor veya hizmet aracı vereceksiniz diyor veya yüzde kaçını komisyon vereceksiniz diyor. Bu özel okul sahipleri milyon dolarlık yatırım yapıyor ama gariban esnafın alacağı 50-100 lirasına tenezzül ediyor. Bu para onlar için bir şey değil ama bizim için büyük bir para. Esnaf okula çalışıyor. Okullar velilerden 350 TL para alıyorlar ama esnafa 200-220 TL veriliyor. Şirket esnaftan 150 lira para alıyor, okula veriyor. Her öğrenci başına bu para alınıyor ve her arabada 20 öğrenci var. Allah nasip eder ve seçimi kazanırsak önümüzdeki dönem devlet veya özel okul para isteyen hiçbir okula çalışmayacağız. Devlet okulların yüzde 20'sinde bu para alınıyor, özel okulların da çoğu bu parayı alıyor. Yeni dönemde servisçi esnaftan 1 TL bile isteyen hiçbir okula çalışmayacağız. Şimdiden okulları uyarıyorum. Yeni dönem okulların açılmasına 9 ay var. Bu 9 ay içerisinde tedbirlerini alsınlar. Biz esnaftan 1 TL bile isteyen okullara çalışmayacağız. İndirim yapacaksak velilere yapacağız çünkü okulların ekonomisi bozuk değil velilerin ki bozuk. Önümüzdeki dönem için en büyük çalışmamız bu olacak. Seçimden sonra yine açıklama yapacağız' ifadelerini kullandı.

SERVİSÇİ ESNAFIMIZI EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

İkinci önemli projelerinin de servisçi esnaf için hazırladıkları konut projesi olduğunu belirten Özcan, 'İkinci projemiz de geçmiş dönemde hayalimiz olan bir projeydi ama yapma imkanımız olmadı. Büyükşehir belediyemizin Güney şehir projesi var. Kooperatifimizi kurduk. Orda 500 konut yapmayı düşünüyoruz. Orada S plakası olan tüm esnafımıza vereceğiz. Öncelikle evi olmayanları tercih edeceğiz. Arkasından S plakası olan esnafımıza devam edeceğiz. Güney şehir projesini gidip gezdik ve yer çok güzel. İnşallah esnafımızı orada ev sahibi yapmayı düşünüyoruz. Bu iki projemizi hayata geçireceğiz inşallah. Çok önem verdiğimiz bu iki proje dışında da projelerimiz devam edecek' dedi.

GELECEK AY ZAM YAPILACAK

Döviz kurundaki yükselişe bağlı gelen zamlarla birlikte giderlerin çok arttığını belirten Özcan, 'Pandemi sürecinde 18 ay çalışmadık. İşsizliğin ne olduğunu iliklerimize kadar hissettik. Çok büyük sıkıntılar çektik. Pandemiden en çok etkilenen bizim esnafımız oldu ama şuanda para kazanıyoruz ancak gelen zamlar, ülke ekonomisi de bizi direk etkiliyor. Bizim sektörümüzün Gaziantepli kaynaklı değil Türkiye geneli sorunları var. Araç yaş sorunu var. Şuan sıfır araç 500 bin TL civarında. Artık yeni araç almak neredeyse hayal oldu. Akaryakıta gelen zammı fiyatlara yansıtamıyoruz. Halkın alım gücü ortada. Sadece mazota değil, bizim diğer girdilere de çok zam geldi. Lastik, yağ, sigorta, işçilik gibi giderlerimiz de çok zamlandı. Gelen zamlardan dolayı Büyükşehir belediyemizden zam istedik. Bu ay UKOME'de gündeme gelecek. Üzülerek yeniden bir zam yapmak durumunda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye'de 16 büyükşehir arasında şuanda en uygun taşımayı Gaziantep'te biz yapıyor. Toplamda da 50 şehirden daha aşağıdayız. Biz de istemiyoruz zam yapmayı ama bizi de kurtarmıyor. Önümüzdeki ay inşallah zam uygulanmaya başlayacak' dedi.

DÖVİZ KURUNUN SABİTLENMESİ LAZIM

Esnafın döviz kurundaki dalgalanmadan çok etkilendiğini belirten Özcan, döviz kurunun sabitlenmesi gerektiğini ifade ederek, 'Şuanda ekonomimiz iyi değil. Biz Almanya ve İngiltere değiliz. Bunun bilincindeyiz. Devlet mazottan ÖTV almıyor sadece KDV alıyor. Gelirimizden kırılgan olduğu için çok etkileniyoruz. Biz TL kazanıp dolar ile harcadığımız zaman bizi çok etkiliyor çünkü sektörümüzde her şey dolar üzerinden. Yakıtımız, lastiğimiz, aracımız gibi A'dan Z'ye kadar bütün girdilerimiz dolar ve Euro üzerinden ama gelirlerimiz TL. Bir fabrika dolarla mal alıp dolar mal satıyor ve bu onları çok etkilemiyor ama küçük esnaf dolar ile alıp TL ile satıyor ve sattığı şeyin yerine koymak mümkün olmuyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Döviz kurunun sabitlenmesi lazım ki önümüzü görebilelim. Sabit kura dayalı bir sistem gerekiyor' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR