Pandemi sürecinde ilk defa düzenlenecek GAPSHOES Fuarı’na yoğun ilgi var. Sektöre yön veren bir fuar haline gelen GAPSHOES Fuarı’nın 9-12 Aralık tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “9-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz GAPSHOES fuarın başlamasına 3 hafta kalmasına rağmen dolululuk oranımız şuan yüzde 99’a ulaştı” dedi.

ULUSLARARASI 31. GAPSHOES KIŞ FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en önemli fuarları arasında yer alan GAPSHOES Fuarı, 9 Aralıkta kapılarını açıyor. Pandemi sürecinde ilk defa düzenlenecek GAPSHOES Fuarı’na başvuru için yoğun ilgi

  1. GAPSHOES FUARI 9-12 ARALIK TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlki 2003 yılında gerçekleştirilen GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın 31’incisi 9-12 Aralık 2020 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) gerçekleştirilecek.

Yeni pazarlara açılmak isteyen firmalar için buluşma noktası haline gelen ve yılda iki kez yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen fuarın açılış töreni protokolün katılımıyla 9 Aralık 2020 Çarşamba günü yapılacak.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ÇOK SAYIDA FİRMA KATILACAK

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve birçok sektörel dernek-oda ile uyum ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek GAPSHOES Fuarına; Gaziantepli firmaların yanı sıra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firma katılacak.

 

TÜRK AYAKKABI SEKTÖRÜ GAPSHOES FUARINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMAKTA

Sektöre yön veren bir fuar haline gelen GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın 9-12 Aralık tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Türkiye’de 12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü salgın süreci sonrası sektörün ilk randevusu GAPSHOES fuarına güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır” dedi.

DOLULULUK ORANIMIZ YÜZDE 99’A ULAŞTI

GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’na ilginin yoğun olduğunu belirten İnce, “Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun en büyük fuarı olan GAPSHOES fuarını pandemi sürecinde ilk defa gerçekleştireceğiz. 9-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz GAPSHOES fuarın başlamasına 3 hafta kalmasına rağmen dolululuk oranımız şuan yüzde 99’a ulaştı. Katılımcı firma sayısı yönünden ilginin bu kadar yoğun olması bizlere geleceğe umutlu bakmamıza sebep olmaktadır” dedi. 

BİRÇOK ÜLKEDEN HEM KATILIMCI HEM DE ALIM HEYETLERİNİ AĞIRLAYACAĞIZ

Ayakkabı sektörüne yön veren 400’den fazla markanın ürünlerini fuarda sergileyeceğini belirten İnce, “Ayakkabı sektörüne yön veren 400’den fazla markanın ürünlerini sergileyeceği fuarda Türkiye’nin dışından birçok ülkeden de hem katılımcı hem de alım heyetlerini ağırlayacağız” dedi.

YÜZLERCE ÜRÜN GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Spor ayakkabısından terliğe, kıraç ayakkabıdan keçir modellerine kadar birçok yeni ürünün fuarda sergileneceğini belirten İnce, “Başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu, Rusya ve yakın coğrafyadan birçok firma fuarı ziyaret edecek. Fuara yurt dışından gelecek alım heyetleriyle iş görüşmeleri sağlayarak, ticareti artıracak etkinlikler düzenleyeceğiz.

FUARA GİRİŞTE HES KODU UYGULAMASI OLACAK

Pandemi kurallarına uygun düzenlenecek fuarın girişinde HES kodu uygulanacağını dile getiren İnce, “Fuara katılımda HES kodu uygulaması olacak. Fuar girişinde vücut ısısı kontrolü de yapılacak. Aynı anda fuara alanında kişi sayısı da sınırlandırılacak” dedi.

GAPSHOES’IN 31’İNCİSİNİ DÜZENLEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Gaziantep’te yılda iki kez yaz ve kış olmak üzere GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın düzenlendiğini kaydeden İnce, “Sektöründe Türkiye’nin en önemli fuarı olan GAPSHOES’ın 31’incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarlarımızın düzenlenmesinde bize destek veren herkese teşekkür ediyor, fuarımızın sektörümüze, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2 SORUN AYAKKABI SEKTÖRÜNÜ DERİNDEN YARALIYOR

Ayakkabı sektöründe yaşanan 2 önemli soruna da dikkat çeken İnce, “Ayakkabı sektörümüzü derinden yaralayan 2 önemli husus var. Birincisi çakma ayakkabısı. Bunlar hem devletin vergi kaybına hem de bu işe gönül verenlerin emeklerinin heba olmasına  sebep olmaktadır.

Bunun biran önce ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin ve kontrollerin yapılarak bir çözüm bulunmasını temenni ediyoruz. İkincisi internetten satılan kontrolsüz ayakkabı satışları. Bu da ayakkabı perakendecisine ve ayakkabı imalatçısına zarar vermekte.

Bunun için de özelikle kasım ayından yılbaşına kadar “Efsane Cuma”, “Efsane Kasım” gibi çok sayıda kampanya ile indirim aldatmacası yapılıyor. Son yıllarda giderek popülerleşen bu kampanyalarla ürün pazarlamanın adı indirim olarak kaldı. Oysa ortada indirim diye bir şey yok. Fiyatların önceden şişirilip sonradan indirim adı altında eski fiyatından bile daha pahalı satıldığını herkes biliyor.

Pandemi dolaysıyla işsiz kalan, işyeri sekteye uğrayan çok sayıda ayakkabıcı esnafımız varken, bazı firmaların böyle sahte kampanyalarla bire bin katma sevdasından vazgeçmelerini ümit ediyoruz. Kontrollerin daha çok artırılarak internetteki kontrolsüz büyümenin tedbirli ir ortama dönüşmesini ümit ediyoruz” diye konuştu. BAHRİ UÇAR