Eğitim sektöründe öncü bir kurum olan Uygar Koleji, kentte öğrencilerin ve velilerin de öncelikli tercihi oluyor. Modern kampüs alanı ile 2021-2022 eğitim öğretim dönemine devam eden Uygar Koleji, yeni eğitim öğretim yılında da yeni başarılara imza atmayı hedefliyor. Uygar Koleji olarak öğrencilere her türlü imkanı sunduklarını belirten Okul Müdürü Bahriye Doğan, Uygar Okulları'nın velilerden büyük bir talep aldığını kaydetti. Öğrenci odaklı eğitim verdiklerini ifade eden Doğan, Uygar Koleji olarak öğrencileri yalnızca sınavlara değil hayata da hazırladıklarını söyledi.

UYGAR KOLEJİ GAZİANTEP'İN EĞİTİMİNE DEĞER KATIYOR

Alanında deneyimli ve yenilikçi yönetici ve eğitimci kadrosuyla, eğitim-öğretim sahasında bütünlükçü bir yaklaşımla özgün öğretim modeli sunan Uygar Koleji, uyguladığı eğitim ve öğrenme sistemleriyle Gaziantep'in eğitimine değer katıyor.

UYGAR KOLEJİ EĞİTİMDE ÇITAYI SÜREKLİ YÜKSELTİYOR

Türkiye'de uyguladığı inovatif çözümlerle eğitimde çıtayı sürekli yükselten Uygar Koleji, eğitimde marka bir değer olmaya devam ediyor. Ortaya koymuş olduğu yenilikçi eğitim anlayışı ve farklı eğitim modelleri ile geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Uygar Koleji, uyguladığı eğitim ve öğrenme sistemleriyle ile eğitimde fark yaratmaya devam ediyor.

YENİ BAŞARILARA İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR

Modern kampüs alanı ile 2021-2022 eğitim öğretim dönemine devam eden Uygar Koleji, bünyesindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Lise ile 2021-2022 eğitim öğretim yılında da eğitim alanında yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN ÖNCELİKLİ TERCİHİ UYGAR KOLEJİ

Eğitim sektöründe öncü bir kurum olan Uygar Koleji, kentte öğrencilerin ve velilerin de öncelikli tercihi oluyor.

ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ İMKANI SUNUYORUZ

Öğrencilere her türlü imkanı sunduklarını belirten Okul Müdürü Bahriye Doğan, Uygar Koleji olarak öğrencileri yalnızca sınavlara değil hayata da hazırladıklarını söyledi. Uygar Koleji okullarında tüm branşlarda eğitim verdiklerini belirten Doğan, Uygar Okulları'nın velilerden büyük bir talep aldığını kaydetti.

TÜM BRANŞLARDA EĞİTİM VERİYORUZ

Okulun fiziki özelliklerini anlatan Doğan, 'Uygar Koleji olarak anaokul, ilkokul ve ortaokul olmak üzere kampusta 3 kademede eğitim veriyoruz. Lise grubumuz da ayrı bir binada eğitim veriyor. Uygar Koleji'nde tüm branşlarda eğitim veriyoruz' dedi.

ÖĞRENCİNİN İHTİYACINA GÖRE PROGRAM HAZIRLIYORUZ

Öğrenci odaklı eğitim verdiklerini ifade eden Doğan, 'Amacımız öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmeleridir. Ana fikir öğrenciyi iyi tanımak ve öğrencinin ihtiyacına göre bir program hazırlamak. Rehberlik birimimiz bu konuda çok titiz çalışıyor. Her hafta sınav yapıyoruz. Öğrencelerin psikolojisini ve sınav sonuçlarını değerlendiriyoruz. Yani çocukları tanıyarak yönlendirmeye çalışıyoruz ve aileleri de çocukları hakkında bilgilendiriyoruz. Bu sayede aile ile öğrenciler çatışmaya girmiyor ve beklenen sonuçlara ulaşıyoruz' dedi.

HER AY FARKLI BİR TEMA İLE ÖĞRENCİLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Uygar Koleji olarak her ay farklı bir tema ile öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Doğan, 'Okulda her ay bir tema belirliyoruz. Eylül ayında enerji teması belirledik. Tüm sınıflarda çocuklara farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ekim ayında ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla demokrasi teması belirledik. Demokrasi konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitim öğretim dönemi boyunca her ay bir tema belirleyip tüm sınıflarda çocuklara farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz' dedi.

PANDEMİDEN DOLAYI OKUL FİYATLARINI FAZLA ARTIRMADIK

Pandemiden dolayı okul fiyatlarında fazla bir artış yapmadıklarını belirten Doğan, 'Okul fiyatlarını çok yüksek bir oranda artırmadık. Çünkü ekonomik anlamda hem veliler hem bizler Pandeminin etkilerini yaşadık. Dolaysıyla Milli Eğitimin belirlediği oranın altında artış yaptık' dedi.

OKULDA TÜM PANDEMİ TEDBİRLERİ ALINDI

Okulda tüm pandemi tedbirlerinin alındığını vurgulayan Doğan, 'Okulda tüm pandemi tedbirleri aldık. Okulda her katta dezenfektan yerleştirdik. Öğrencileri bilinçlendirdik. Okulda sabit çalışan bir hemşiremiz var. Milli Eğitim de sürekli denetime geliyor. Şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadık' dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE ÖĞRENCİ KAYBIMIZ ÇOK OLMADI

Pandemi sürecinde fazla öğrenci kaybı yasamadıklarını belirten Doğan, 'Pandemi sürecinde öğrenci kaybımız çok olmadı. Geçen yıl da çok olmadı. Bazı okullarda yüzde 50'ye varan kayıplar oldu, kapanan okullar da oldu ama biz de öğrenci kaybı yüzde 15 civarında oldu. Bu da beklenen bir orandı. Bu yıl da bu açık yavaş yavaş kapanıyor' dedi.

ÇOCUKLAR PANDEMİ SÜRECİNDEN ÇOK ETKİLENDİ

Pandemi sürecinden çocukların çok etkilendiğine de dikkat çeken Doğan, 'Pandemi psikolojik olarak çocukları dersten uzaklaştırdı. Pandemi sürecinde online dersler verildi, ödevler verildi, ve takipleri yapıldı ama çocuk psikolojik olarak okula gitmiyorum derslerim yok mantığına büründü. Bu da ister istemez çocukların derslerden biraz uzaklaşmasına sebep oldu. Şuanda bunu yenmeye çalışıyoruz. Bunun için ekstra dersler vermeye çalışıyoruz. Yani çocukları daha fazla okulda tutmaya çalışıyoruz geçen zaman kaybını telafi edebilmek için' dedi.

ÇOCUKLAR OKULDA PANDEMİNİN ETKİLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ ATLATIYOR

Pandemi süreci çocukların hareket yeteneklerinin azalmasına sebebiyet vermiş. Normal şartlarda merdivenlerden koşarak çıkan çocuklar iki kat çıktıktan sonra nefes nefese kalıyorlar. Tabi burada maskelerin de etkisi var. Maskelerin küçük çocuklar üzerinde çok olumsuz etkileri oldu ama mecburen kullanmak zorundayız. Yani bu süreçten en çok etkilenen çocuklar oldu. Ama bunu yavaş yavaş atlatıyor çocuklar. Çocuklar bana virüs bulacak, annem ve baba hasta olacak psikolojisiyle geldi okula ilk basta. Ama zaman içerisinde o kaygıyı azatlıklarını gözlemliyoruz' dedi.

OKULLAR TEKRAR KAPANIRSA ÖĞRENCİLER BU KEZ DAHA FAZLA ETKİLENİR

Okulların tekrar kapanmasının öğrencileri daha fazla etkileneceğini dikkat çeken Doğan, 'Okulların halen kapanabilir tartışmaları var. Bu şüphenin kasım ayından sonra ancak giderilebileceğini düşünüyorum ancak öğrencilerin okulda olması gerekiyor. Okullar kapanırsa öğrenciler bu kez daha fazla etkilenir' diye konuştu. BAHRİ UÇAR