Kur'an-I Kerim'in indirildiği, aynı zamanda hatalarımız için tövbe kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun daha da artması için yüce Allah'ın bizlere sunduğu eşsiz fırsatlardan biridir.

Bu gece vesilesi ile, Ülkemizde olduğu gibi, İslam aleminde ve tüm dünyada hoşgörünün ve huzurun hakim olması, aynı zamanda bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının da en kısa zamanda son bulması en büyük dileğimizdir.

Mübarek Kadir Gecesi'nde olduğu gibi, yaşanılan bu manevi iklim; yarın da aynı duygularla devam etmeli; geçmişte yaptığımız hatalarımızın bird aha tekrarlanmamasına gayret gösterilmeli; dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretinyerine sevgi, saygı ve kardeşlik hakim kılınmalı; yetimlere, kimsesizlere, fakir ve düşkünlere yardımda bulunulmalı; gönlümüz uzanabildiğimiz herkese açılmalıdır.

Bu duygularla tüm halkımızın Kadir Gecesi'ni kutluyor; bu af ve mağfiret gecesinin ülkemize, islam alemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.