Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde en çok vesayet ve darbeye karşı dikkatli olacaklarını belirterek, içerden ve dışardan yapılan dayatmalara rıza göstermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan," Önümüzdeki dönemde, en çok vesayete ve darbeye karşı dikkatli olacağız. İster içeriden gelsin ister dışarıdan, millî iradeye gölge düşürecek, milletimizin emanetine halel getirecek hiçbir dayatmaya rıza göstermeyeceğiz. Gerekirse kendimizi ortaya koyacağız, ama ülkemizi böyle bir zillete maruz bırakmayacağız.” dedi.

"Tehditleri kaynağında yok ediyoruz"

Terör örgütleriyle yaptıkları mücadeleye de değinen Erdoğan, söz konusu tehditleri kaynağından yok etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Erdoğan," Yeni güvenlik konseptimiz gereği, artık saldırıları ülkemiz topraklarında beklemiyor, tehditleri kaynağında yok ediyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla, sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör zincirini pek çok yerinden kırdık. Mümbiç’te, Amerika ile vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Bu bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyene kadar durmayacağız." şeklinde konuştu.

“Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmekte kararlıyız” 

Siyasi bağımsızlığın, savunma sanayiini geliştirmenin yanı sıra ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini de çok iyi bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Erdoğan, şöyle konuştu: " Yapısal sorunları reformlarla çözerek, kasıtlı olarak kurulan tuzakları birer birer bozarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmekte kararlıyız. Dün IMF ile yolları ayırarak bu konuda önemli bir adım attık. İnşallah bu dönemde cari açık, enflasyon, faiz başta olmak üzere ekonomideki yapısal sorunlarımızı çözerek çok daha ileri bir seviyeye ulaşacağız. Üretimi, ihracatı ve istihdamı artırmak için gereken her tedbiri alacak, her uygulamayı devreye sokacağız."

İLKHA