Tekinalp, yaptığı açıklama Yeni Adli yılın; hukuk, demokrasi ve insan hakları bakımından başarılı geçmesi, milletimize ve şehrimize hürriyet, adalet ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Yeni Adli Yılın; hukuk, demokrasi ve insan hakları bakımından başarılı geçmesi, milletimize ve şehrimize hürriyet, adalet ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Tekinalp, 'Adli yılın hızlı ve verimli bir şekilde adaletin tesis edildiği bir dönem olarak geçirilmesini temenni ediyoruz. Geride bıraktığımız adli yılda pandeminin etkisi ile yaşadığımız aksaklıkların bu dönem tekrar yaşanmayacağını ümit ediyoruz' dedi.

'Geç kalmış adalet, adalet değildir. Şehrimizdeki yargı mensubu sayımız iş yoğunluğuna göre oldukça yetersiz durumdadır. Bu hususta şehrimizde adaletin tesisinde yargı mensuplarımız mesai üstü bir çaba sarf etmektedir. Neyse ki Adalet Sarayına ek olarak yapılan binanın faaliyete geçmesi ile birlikte mahkeme salonu ve mahkeme kalemlerinin sıkışıklığının bir nebze önüne geçilmiştir. Adalet kampüsümüz bu anlamda gerekli fiziksel olanaklara kavuşmuşsa da ne yazık ki yeni inşa sırasında yine avukat otoparkı göz ardı edilmiştir' ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Şahinbey Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Avukat Uğur Tekinalp, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

'Pandemi nedeniyle, tutuklu sanıkların duruşmaya getirilmeyip, SEGBİS marifetiyle duruşmaya katılmasının sağlanmasına rağmen yeni yapılan Nizip Cezaevine bir adet SEGBİS salonunun konulması büyük bir mağduriyete sebep olmaktadır. Bu adli yılın gerek teknik gerek hukuki sorunların çözüldüğü bir dönem olmasını diliyorum. Pandemi sürecinde oldukça yıpranan tabiri caizse cezaevinde yatıp kalkan cezaevi çalışanlarımıza adli yıl açılışı münasebetiyle özellikle teşekkür ederim. Şehrimizde hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, özgürlüklerin korunduğu ve insan haklarının tam olarak tesis edildiği bir adli yıl olmasını diliyor, tüm meslektaşlarıma yeni adli yılda başarılar diliyorum.'