Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısında; Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair temel usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Belirlenen yeni temel usul ve esaslar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de ki iller vaka oranlarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak dört farklı şekilde kategorilendirilirken, Gaziantep orta riskli şehirler arasında yer aldı.

44

GAZİANTEP'TE KISITLAMALAR KALDIRILDI

Orta riskli şehirler arasında yer alan Gaziantep'te hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılırken, 21:00 ile 05:00 arasında olan sokağa çıkma kısıtlaması ise devam edecek. Bununla birlikte, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırılırken, kafe, restoran gibi mekanlar ise yüzde 50 kapasiteyle 07:00 ile 19:00 arasında hizmet verebilecek. Bunun hariicnde halı saha ve havuz gibi mekanlar ise 07:00 ile 19:00 aralığında hizmet vermeye başyalacak.

7 (1)

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN ESASLARI

Yüzyüze eğitim konusunda da orta rikli olarak belirlenen Gaziantep'te okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim kurumları tam zamanlı yüz yüze eğitime geçerken, birleştirilmiş sınıflı okullar ve köt ve benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar ise 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün ise uzaktan eğitim alırken, ortaokul 5, 6 ve 7'inci sınıflar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze 3 gün ise uzaktan eğitime başlayacak. Ortaokul 8'inci sınıflar haftada 12 ile 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş bir şekilde eğitim alırken, hazırlık 9, 10 ve 11'inci sınıflarda haftada 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime başlayacak. 12'inci sınıflar ise haftada 16 ile 24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alıken, destekleme ve yetiştirme kursları ise yüz yüze eğitime devam edecek. Sınavlar ise seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze yapılacak.

Üniversiteler için ise henüz bir açıklama gelmemişken, birçok üniversite öğrencisi Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversite bazlı verilecek kararı merakla bekliyor.

6 (1)

MART AYI MÜLKİ İDARE AMİRLERİ TOPLANTISI

Kabine Toplantısı'nın ardından bakanlar kurulu tarafından verilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme esaslarının ardından, bugün Gaziantep Valisi Davut Gül, Mart Ayı Mülki İdare Amirleri Toplantısı gerçekleştirdi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda, yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında il ve ilçelerde alınan tedbirler üzerine değerlendirmede bulunuldu.