Yeni normalleşme süreci ile birlikte, orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep'te birçok esnaf dükkanlarını açarken, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlamaları ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın sınıflandırdığı 81 il arasında Gaziantep orta riskli bölgede yer alırken, restoran, lokanta, halı saha ve havuz gibi mekanlar tekrar faaliyete geçmenin mutluluğunu yaşadı.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının da kaldırıldığı Gaziantep'te 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına da son verildi.

Yetkililer uyardı!

Orta riskli şehirler arasında yer alan Gaziantep'te kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte, çarşı, pazar, lokanta ve restoran gibi yerlerde yoğunluk yaşanırken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Valiliği vatandaşları SMS aracılığıyla uyardı.

Vatandaşlara gönderilen SMS'lerde ise şu ifadeler yer aldı:

Kıymetli vatandaşlarımız; Salgın nedeni ile kontrollü normalleşme dönemindeyiz. Hayatımızın her alanının normalleşmesi için tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İnşallah birlikte başaracağız. MASKE, MESAFE VE HİJYEN.

WhatsApp Image 2021-03-04 at 14.19.13