Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanan zorunlu PCR testi uygulaması birçok vatandaşın büyük ölçüde tepkisini çekti. Aşılama sürecine katılmayan ve aşı olmanın yanı sıra zorunlu PCR testini de reddeden vatandaşlar, yüz yüze eğitimde rastgele PCR testi uygulamasına da karşı çıktı.

VELİLER AŞI VE TEST UYGULAMASINA KARŞI

Sosyal medya hesapları üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, bu konu ile ilgili görüşlerini dile getirerek PCR testi ve aşılama sürecinde yaşanan bazı talihsiz haberleri örnek göstererek, çocuklarına aşı ya da PCR testi yapılması konusunda tepkilerini dile getirdi.

Covid-19 aşısının insanlara zarar verdiğini düşünen bu vatandaşlar, Covid-19 aşısına karşı olmadıklarını fakat bilimsel gerçekler doğrultusunda hareket etmek istediklerini dile getirerek, Covid-19 aşısının henüz bilimsel gerçekleri karşılamadığını dile getirdi.

YETKİLİLER SIKLIKLA UYARIYOR

Öte yandan, yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından Kurban Bayramı'ndan bu yana artış gösteren vaka sayısında ki artış daha da belirgin hale geldi. Bu durum ışığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğrenci, veli ve okul çalışanlarının en kısa sürede aşı olmaları gerektiğini sıklıkla dile getiriyor.

Yayımlanan birçok habere göre yüz yüze eğitimde vaka oranları son derece arttı. Bunun sonucunda ise Türkiye'nin bazı bölgelerindeki okulların sınıflarında eğitime ara verildiği açıklandı.

VELİLERDEN İZİN ALINACAK

Okullarda rastgele PCR testi yapılması iddialarının ortaya atılmasının ardından vatandaşlar çocuklarına PCR testi yapılma ihtimaline karşı tepki gösterdi. Gösterilen tepkilerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bu konuya açıklık getiren Bakan Koca, 'Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak' dedi.

ÖĞRETMENLERDE AŞILAMA ORANI

Çok sayıda vatandaş sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin aşılama oranlarını da merak ediyor. Bunun üzerine son verilere göre açıklanan öğretmenlerin aşılama oranları ise Bakan Koca tarafından duyuruldu. Bu oranlara şu şekilde ifade edildi:

Öğretmenlerimizde 2 doz aşısını yaptıranların oranı %77'yi buldu. En az 1 doz aşısını yaptıranların oranı %90'ın üzerinde. Covid-19 hastalığını geçirenlerin oranıysa %4,4'lerde. Sonuç olarak, öğretmenler, şu anda %95'lere yakın aşılanma ve koruyuculuk oranına sahip.