Teknoloji denilen kavram insan hayatını kolaylaştırmak adına her daim gelişen ve gelişmeye devam eden bir kavramdır. Geçmişten bu yana yapılan birçok şey teknolojik gelişme olarak kabul edilse de teknolojik gelişmeler genel anlamda son 100 yıllık süreçte gelişmeye başladı.

Biz ise bu yazımızda geçtiğimiz yılı yani 2021 yılını baz alarak 2021 yılında ne gibi teknolojik gelişmeler ve sorunlar yaşandığına göz atacağız.

OCAK: TRUMP, TWİTTER, FACEBOOK

Trump'ın Twitter hesabı 7 Ocak'ta önce birkaç saatliğine, ardından da daimi olarak bloke edildi.

ŞUBAT: WHATSAPP

Dünyada en çok kullanılan dijital mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanım şartları ve gizlilik politikasını 8 Şubat'ta değiştireceğini duyurdu.

MART: MCAFEE

Anti-virüs programı kurucusu ve yazılımcısı John McAfee, kripto paraların fiyatını artırmak amacıyla Twitter'da paylaşımlar yapmakla suçlandı.

NİSAN: ÇİP KITLIĞI

2021'e damga vuran konulardan biri de çip kıtlığı oldu. Pandemi nedeniyle eve kapanma, evden çalışma birçok cihazda talep artışına yol açtı.

MAYIS: TRUMP'IN DÖNÜŞÜ

Trump daha sonra, sosyal medyada etkisini güçlendirecek daha gelişkin Truth Social adlı uygulamayı 2022'de başlatacağını açıkladı.

HAZİRAN: İNTERNET KESİNTİSİ

Haziran'da birçok büyük şirketi etkileyen büyük bir internet kesintisi yaşandı. Amazon, Reddit, Twitch gibi teknoloji şirketlerinin yanı sıra İngiliz Guardian ve Amerikan New York Times gazeteleri de etkilendi.

TEMMUZ: BEZOS AMAZON CEO'LUĞUNU BIRAKTI

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 27 yıl önce garajında kurduğu şirketin CEO'luk görevini bıraktı.

AĞUSTOS: NFT İLE PARA KAZANAN ÇOCUK

Bu yıl, dijital sertifikalar olarak tanımlanabilecek NFT (non-fungible token) olgusu hayatımıza girdi. Ama 12 yaşındaki bir çocuğun okul tatilinde bundan para kazanabileceğini de gördük.

EYLÜL: İPHONE SARSINTISI

iPhone telefonların kamera sisteminin motosiklet sarsıntılarından olumsuz etkilendiğine dair haber büyük ilgi çekti.

EKİM: FACEBOOK OLARAK BİLİNEN ŞİRKET

Facebook, büyük bir marka yenilenmesine giderek kurumsal adının 'Meta' olarak değiştirileceğini açıkladı.

KASIM: HACKER AVI

2021 yılı siber suçlar açısından yoğun bir yıl oldu. Çok sayıda fidye yazılım saldırıları ve virüsler tespit edildi.

ARALIK: RADYOAKTİF KOLYE

Bu ay ayrıca Hollandalı yetkililer, 5G teknolojisinin yaydığı iddia edilen radyasyona karşı koruyucu olduğu iddiasıyla satılan kolyelerin radyoaktif olduğunu tespit etti.