2021’e Merhaba derken 2020’i de şöyle kısaca bir hatırlayalım. Geride bıraktığımız 2020 yılı Türkiye’de birçok olaylar oldu. Hafızalarımızda kalanlardan bazıları; 24 Ocak 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin üzüntüsü. 27 Şubat 2020 de yapılan açıklamalarda; İdlib de 33 askerimizin Şehit düştüğü acı haberi, 11 Mart da Türkiye de İlk koronavirüs, Covid-19 vakasının görülmesi, Vakaların görülmesi üzerine okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi ve okulların tatil edilip uzaktan eğitime geçilmesi.

Nisan ayından başlayarak Hafta sonu sokağa çıkma yasakları, bazı şehirlerarası ve yurtdışı Seyahat kısıtlamaları uygulanması. 2-3 aylık kısıtlamalardan sonra 1 Haziran Covid-19 salgını sürecindeki Şehirlerarası seyahat sınırlaması kaldırılması ve Yurtdışı uçuşlarındaki rahatlamaların başlaması, 22 Ağustos Giresun'da etkili olan şiddetli yağış birçok yerleşim bölgesinde sele neden olması. Eylül ayı itibariyle okullarda kademi olarak yüz yüze eğitime başlaması. 30 Ekim 6.6 büyüklüğündeki İzmir depreminin acı tablosu. Ve maalesef 2020 yılı kadın cinayetleri. Son olarak da 29 Aralık Akademisyen Aylin Sözer ve aynı gün içerisinde 2 farklı cinayetlerinin işlendiği haberlerini duyduk.

Covid-19 hayatımıza tamamen yerleşmesi ve Ekonomik olarak kötü geçmesi. 2020 yılı her anlamıyla çok zor bir yıl oldu…. 2021 yılı için Allah’a duamız; Başta sağlık: maskelerin kullanılmasına gerek kalmadığı sosyal mesafe yerine kültürümüzün bizlere vermiş olduğu tokalaştığımız, sarılıp kucaklaştığımız doyasıya sevdiklerimizi öptüğümüz, Koronavirüs’ün sona erdiği, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin büyük bir sevinç ve mutluluklar okul zillerinin çaldigi, sıralarda ve bahçelerinde gülüp eğlendikleri başarılı bir yıl olmasını, Ekonomik olarak herkesin rahatladığı ve gönüllerince bir yaşam sürdürecekleri feraha kavuşacakları, kuraklığın değil bol yağışların olduğu kar’a olan hasretimizin bittiği barajlarındaki su oranlarının normal seviyelerine ulaştığı, Tarım, Hayvancılık, sanayi, üretimi ve Ekonomimin çok iyi dünya sıralamalarında ilk sıralarda yere alacağımız bir yıl, herkese eşit ve adil davranıldığı bir hukuk ve adaletin sağlandığı, kadın ve çocuk cinayetlerinin yaşanmadığı, çocuklara istismarlara uğramayacağı, Askerimiz, Polisimiz, sağlık çalışanlarımız, öğretmenlerimizin ve hiçbir vatandaşımızın Şehit düşmeyeceği, Tüm siyasetçilerimiz dünyada nerdeyse eş olmayan vatanımıza liyakatli ayrıştırıcı değil, bütünleştirici bir usulup ile Türk, Kürt, Alevi, Çerkez’i, romanı, dili, dini, ırkı, rengi fark etmeksizin kucaklaştığı bir yıl olması dileğiyle. 2021’e Merhaba….