Microsoft’un Activision’ı satın almasının ardından, şimdi de 2022 yılının teknoloji dünyasındaki en büyük ikinci satın alması gerçeğe dönüşüyor.

Broadcom, VMware'i satın aldığını resmi olarak duyurdu. Toplamda, şirketi satın almak Broadcom'a yaklaşık 61 milyar dolara mal olacak. Aynı zamanda alacaklılara geri ödemesi gereken 8 milyar dolarlık VMware net borcu da Broadcom tarafından üstleniliyor.

Broadcom, VMware için 61 milyar dolar ödeyerek, Microsoft'un Activision'ı satın almasından sonra bu yılın ikinci en büyük satın alma işlemine imza atmış oluyor. Satın almanın arkasındaki sebep, Broadcom tarafından "dünyanın lider altyapı teknolojisi şirketi olma isteği” şeklinde açıklanıyor.

Broadcom Başkanı ve CEO'su Hock Tan, satın alma hakkında şunları söyledi: “Lider bir altyapı teknolojisi şirketi olarak müşterilerimize neler sunabileceğimizi yeniden tasarlarken, önde gelen yarı iletken ve altyapı yazılımı işlerimizi kurumsal yazılımda ikonik bir öncü ve yenilikçi ile birleştiriyoruz. VMware'in yetenekli ekibinin Broadcom'a katılmasını, ortak bir inovasyon kültürünü daha da geliştirmesini ve her iki hissedar grubu da dahil olmak üzere ortak paydaşlarımız için daha fazla değer yaratmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bu satın almayla birlikte Broadcom’un yazılım kolu olan Broadcom Software Group, VMware olarak yeniden markalaşacak ve bu isimle faaliyet gösterecek. Broadcom, satın alma işleminin 2023 mali yılında tamamlanmasını amaçlıyor.

Satın alma, bu yıl şimdiye kadar dünya çapında açıklanan en büyük ikinci satın alma oldu.

Microsoft Corp'un video oyunu yapımcısı Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68,7 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı.

Anlaşma gereği her VMware hissesi için nakit olarak 142,50 dolar ödeme gerçekleştirecek olan Broadcom, şirketin 8 milyar dolarlık net borcunu da üstleneceği aktarıldı.

Satın alma üzerine yapılan anlaşmanın açıklanmasının ardından Broadcom hisseleri yüzde 3,5 değer kazanırken, VMware hisseleri yüzde 3,1 yükseldi.

Anlaşma sonrasında, Broadcom'un yazılımla ilgili gelirini yaklaşık üç katına çıkararak toplam satışlarının yüzde 45’ine tekabül edecek.